Again and again 观塘区餐厅真系好多好多, 食来食去都食唔哂, 不过唔知点解我同同事都系重覆再重覆都系去来去去都系个几间, 当然偶尔都系要食下D 高档少少既餐厅啦, 同同事商量左 不如去 "魔膳" 啦  (其实第二次来呢间餐厅, 第一次系公司 Christmas Lunch, 当时都有写过野食好食有惊喜除左个汤, 不过 Christmas 太多人忙 等左好耐先有野食)就系咁我地就上来再次上来睇下有咩好野食! 今次得4个同事 唔好次上次咁 有 80人...上次冇 post 场地相, 今次补返数先..... again 场地系超大  加上早到未见有人头涌涌情况, 不过坐左一阵就话咁快 fill up 左, 真系比个劲同叻佢地!入到来同上次一样去望望个 Salad bar 睇睇有咩食先, 不过上次就人多到呢比人扫哂, 我个次只系食左粒 jelly 咁大把, 今日所见 wow 都几多野食wor, 加 $20  就有个任 refill 食到饱既 Salad.... 不过小弟冇加 $, 因为最近细食左, 加上我系肉食者 not 草食男 入正题睇 menu, 同同事睇哂前三页段抉定左要

佢地!
入正题睇 menu, 同同事睇哂前三页段抉定左要4份唔同既野食 share

鸡扒配葱炒薯跟蘑菇汁 (我食的) (超有惊喜)

-  鸡皮脆而不油, 鸡扒切出来系有汁, 而且又唔干又唔"鞋" 整到岩岩好, 一流呀!
- 薯仔系炒过煎过 同样唔油又带有葱香, 同埋全熟 (我试过其他出面唔熟著仔既入面系爽口劲生) 所以佢地魔膳煮得好好
- 仲有洋葱, 翠肉瓜 (唔苦好新鲜)
鸡扒配葱炒薯跟蘑菇汁
薄切西冷牛扒三文治配暖沙律 (男同事叫) (劲劲劲劲惊喜)

- 成日都话食野要留心 menu, 劲劲劲劲惊喜唔系讲食物味道, 而系上左菜先知系三文治, 只因同事佢心急见到 "西冷牛扒" 咩都唔睇就即叫........
 again and again 要睇清楚
- Anyway 佢就冇计啦, 只有硬食, 我呢D 薯条怪见到咩著都照偷来食, 一食入口,
 眼发光, 好香呀!!!!! 唔知佢地用咩油炸啦, 不过总之就好食啦!
- 到佢食个三文治啦, 同事话好食, 薄切西冷牛扒唔硬, 唔会痂牙, and then 个包又好软身, 夹入去好 match 不过同事话有D 干, 如果有D 汁系入面好更好更 perfect
薄切西冷牛扒三文治配暖沙律
黑松露意大利饭 (细细粒女同事叫)
- 同事话见到有素 menu 佢今日又唔想食肉, 咁佢就叫左呢个来 share
- 佢地有送田园 Salad
- 意大利饭一到个D 黑松露味好劲 隔离都闻到哦
- 为食既我又系觉得隔离饭香偷左少少来食试一试, 对面男同事都偷左佢一D
- 最后比女同事投诉, 点解冇哂D  蘑菇, 其实比我地两个男人偷食哂
- 蘑菇真系好好好好好食, 因为个人钟意食
黑松露意大利饭
鸡肉粟米忌廉意大利饭 (女同事叫)
- 呢个比起上面三个来讲冇咩惊喜, 正常既鸡肉粟米忌廉意大利饭
- 不过值得一提既系意大利饭唔会好似生米咁硬, 软硬岩岩好
鸡肉粟米忌廉意大利饭
餐饮正常, 食物系主要 focus

苹果汁 (左上) 玫瑰花茶 (右上) 蜜桃红茶 (右下) Cappuccino (左下)
餐饮
买单成为 $324
Overall 食物比上之有水准多好多, 服务比上次好超级多, 环境卫生完全 A grade, 冇野可以 complain (again 上次 Christmas 大多人可能做唔切), 下次会再 visit!!!

今次连 menu 都 upload 上来方便大家来之前可以睇定食D 咩好野
2016-04-25
鸡扒配葱炒薯跟蘑菇汁