2008-09-02
早几日一早知道会黎呢度游街, 既然系咁所以师傅一早就谂定喺呢度有咩好食, 上黎呢度参考左一阵, 最后决定打电话黎呢度留张枱, 皆因见口碑几好, 加上又未黎过, 所以决定一试!准时去到, 唔使等就有位(皆因留座前侍应讲明有可能要等一阵), 非常好; 一坐底师傅即刻睇下有咩好食先, 一打开个餐牌, 睇左一阵, 师傅觉得样样都好似几好味㖞, 都唔知点样落单好, 最后谂左一阵就决定柯打野食, 食番餐劲丰富嘅晚餐!两个人柯打左四𩠌一汤, 师傅都觉得有少少过份; 好, 先讲下点左d咩食先, 有两份花旗参炖响螺汤, 两份太雕玻璃虾球, 脆脆BB 猪, 脆炸牛坑腩同埋咕噜肉! 等左一阵就有两个茶壶放左喺面前, 师傅以为系茶, 于是就倒左落只杯仔度, 当饮入口时发觉点解冇茶味? 再试真d发现原来系花旗参炖响螺汤, 味道非常清甜, 花旗参味道唔会过浓, 又冇味精, 而响螺煲得非常腍, 真系几好味, 咁样饮汤都系师傅第一次, 绝对系令人非常开心, 加分!接住落黎下个太雕玻璃虾球, 太雕玻璃虾球底下全部系蒸蛋, 蛋蒸得好滑, 仲有少少花雕, 所以都几香醇, 净系个蒸蛋都已经值回票价, 再试下个虾球, 虾都几
接住落黎下个太雕玻璃虾球, 太雕玻璃虾球底下全部系蒸蛋, 蛋蒸得好滑, 仲有少少花雕, 所以都几香醇, 净系个蒸蛋都已经值回票价, 再试下个虾球, 虾都几大只, 肉质爽口, 加上唔腥, 咬口一流, 唔错; 脆脆BB 猪其实即食乳猪件, 烧得几香脆, 而肉地唔算好肥, 入口又唔会成口油, 一碟四件, 份量不多不少, 啱啱好, 正呀; 脆炸牛坑腩就系将d牛坑腩攞去炸, 牛坑腩非常松身, 入唔脆而不油, 师傅都系第一次食炸牛坑腩, 唔错㖞; 而咕噜肉酸酸甜甜劲开胃, 加上咕噜肉冇骨, 脆脆地但唔油腻, 好掂呀!
总括黎讲食物质素颇佳, 环境都几舒服, 服务都殷勤有礼, 系伙计比较少, 人手不足咁啦, 而价钱唔算平架, 两个人埋单四百几, 不过有咁嘅水准, 师傅觉得物有所值; 师傅食左呢餐丰富晚餐后, 非常满足, 所以有机会一定会再黎, 而笑脸真系走唔甩!