2023-10-02 112 浏览
🐽抹茶红豆黑糖麻糬卷蛋💚呢款墨绿色卷蛋包住2种颜色+口味嘅cream,非常分明,冇mix埋一齐。分别: matcha cream+普通白色cream 里面仲分布唔少红豆粒粒,核心嘅黑糖麻糬放咗喺抹茶cream𠮶边🙈无论cake还是系cream,只要有抹茶部分就会带苦味。不过白色cream部分嘅味道会甜D,并且红豆嘅甜味都能够中和抹茶嘅苦味。另外,黑糖麻糬嘅味道真系好似珍珠奶茶中嘅珍珠𠮶阵味,劲chewy劲香黑糖味!🐽日本红雾岛蕃薯蒙布朗牛角包窝夫和北海道3.7牛奶雪糕💛听个名好似好多嘢咁,唔系嘅~材料名长啫😂😂等我先讲下呢款牛角包窝夫嘅外层,佢铺满晒日本红雾岛蕃薯蒙布朗,个人认为分量太多 食起嚟有啲腻。牛角包窝夫都还可以,不失美味。其实里面系有2球北海道3.7牛奶雪糕!个雪糕系劲正,喺口内佢散发出浓郁嘅奶香味,唔会雪到太冰咁,相对蕃薯、窝夫、佢,雪糕部分一定最好食。另外,佢都会加适量嘅脆片用作点缀,增添口感嘅层次感,亦都营造立体感。
🐽抹茶红豆黑糖麻糬卷蛋💚

🐽日本红雾岛蕃薯蒙布朗牛角包窝夫和北海道3.7牛奶雪糕💛