2019-07-26
呢日放假入左黎探朋友,之后佢就话落去佢屋企楼下一齐食啲野先去接佢姪仔放学!!佢未食晏,但我就唔系好饿,所以佢就带左我去食串烧,可以食少少咁边食边倾下计~~呢度都应该系做街坊生意多,店内位置唔太大,但两三点呢个钟数都唔算好多人,所以都唔洗等位就入得xpp朋友就平时久唔久都要落黎食下宵夜,可以饮下啤酒食下串烧都几爽!!呢到主要系食串烧同麻辣烫,因为朋友未食午餐,所以佢就先要左碗“大大碗酸辣粉”HKd$48,之后我地再要左几串串烧一齐share ;D朋友既大大碗酸辣粉有成八款配料,都真系几丰富!!!试左佢旧白萝卜,入味之余无乜渣,都唔错啵~~串烧方面分别要左一串“烧白鳝”HKd$42、“烧牛舌”HKd$36、“烧秋葵”HKd$16同“烧扇贝”HKd$43 =)白鳝同扇贝都几鲜味!!自己就几中意个牛舌,厚薄适中,食落既爽又嫩,仲好惹味添~~~之后朋友未够喉,再追加左一份“香蒜焗沙白”HKd$42 xpp当中既蚬肉无砂,下面仲有吸晒鲜味精华既粉丝添!!!!最后我地仲要左一份烧得香甜又juice既“烧菠萝”HKd$25♥♥♥我个日仲饮左罐爽到爆既可乐添~~串烧小店唔洗加一,价钱唔贵,都真系算系贴地
白鳝同扇贝都几鲜味!!
当中既蚬肉无砂,下面仲有吸晒鲜味精华既粉丝添!!!!
我个日仲饮左罐爽到爆既可乐添~~
串烧小店唔洗加一,价钱唔贵,都真系算系贴地既街坊小店喔!!!