2024-02-02 269 浏览
粉嶺串串控新發現,麻辣串串香嚟啦!💫 鐵板一頓後,手指都仲溢緊香!😋 頭盤搞個麻辣牛肚,嘩,想不到撈完湯勁夠勁!牛肚嚟到麻香四溢,辣度啱啱好,嘴巴又唔會熊熊燃燒。再點燒秋葵同茄子,學識食得健康啲!😌 秋葵外皮微焦,咬落去還帶點脆口嘅仔,茄子豉油醬汁搞得好入味,滑溜中又帶啲家常滋味。最尾衝一波燒羊架,等真正嘅肉食控嚟個大滿足!羊架肉嫩多汁,每口都咬到少少脂肪嘅香甜。真係食到指頭舐晒,充足多汁,煙燻香氣撲鼻仲有餘韻!串串香,真係唔只名聲嘅麻辣串串香咁簡單,佢啲美味真係可以喺食物中探到千千結啊!👍

2024-01-29 123 浏览
話說過嚟呢間麻辣串串香食飯真係一個正選擇🍢!首先,嗰燒牛舌真係咬落去細滑得嚟又彈牙嘅感覺👅,配上得來又香辣嘅醬汁,呢個味道簡直惹味到不得了!再講吓嗰帶子,肥美啲仲是我見過最大隻,每一啖都咸香而且鮮甜得嚟,真係令人無法忘懷。至於魷魚,外酥內嫩,啲辣醬汁真係實咗海鮮嘅原味!兄弟姐妹,唔好以為串燒就止於肉類!呢度嘅燒通菜又青又脆,啖啖都係孜然粉嘅香氣,燒茄子就更加唔得了,滑嫩得滯加埋蒜香🍆,呢個味道真係絕啦!食完咗串燒,我地仲有驚喜,尼個酸辣粉真係勁!口感又好食得滑又有韌性,同埋酸辣得嚟又唔會過火,令人食咗都想再食。至於麻辣燙,更加係讚,麻香勁夠辣,喺嘴度開嘅party簡直停唔到口!總括嚟講,嚟到呢間食場,不但可以飽腹,仲可以食到過癮,無論係肉食控定係想嘗試新鮮海味,這裡都絕對可以滿足到你!下次又想同班friend嚟搵樂子,真係打卡好去處👍!

2023-10-28 211 浏览
粉嶺夜麻麻真係得幾間鋪頭開,所以就試下呢間串燒當宵夜啦 直接嚟個麻辣燙先啦,叫咗牛腩、豬腩肉、菲菜。 牛腩夠淋,豬腩肉都夠肥 不過不失 麻辣都香嘅 36蚊算係咁啦然後再叫咗燒菠蘿、 燒原條茄子再加雞中翼。 食串燒一定要食茄子架啦, 茄子啲蒜味勁香,成粒蒜放落去燒。蒜友一定要試架啦。 燒菠蘿本身見到35蚊睇到眼都突,但係原來分量都唔少。 燒完又冇渣,多汁又甜。 35蚊算係交到功課啦。雞中翼正正常常啦 都重椒鹽粉味嘅 鐘意食都可以叫 夜麻麻諗唔到食咩 可以一戰
粉嶺夜麻麻真係得幾間鋪頭開,所以就試下呢間串燒當宵夜啦

麻辣燙

雞中翼正正常常啦 都重椒鹽粉味嘅 鐘意食都可以叫

夜麻麻諗唔到食咩 可以一戰
2023-10-28
$70 (宵夜)
2023-07-18 287 浏览
十分簡單,買左個粉諗住返屋企食,唔使十分鐘腳程個外賣碗底已經頂唔順漏左出嚟,知道你哋啲嘢食夠晒熱辣,不過熱到碗都溶都係第一次見,最緊要漏到成腳成褲成鞋都係,行返去又唔係,唯有上嚟反映下
自選麻辣燙
2023-07-18
外卖自取
2023-03-26 350 浏览
外賣等候時間太耐,40分鐘真係有點兒過份,等到有一剎那想放棄,真係唔知咩原因。食物味道還可以接受,食物份量不太多,食完好似冇食過野一樣,可能比較瘦削既女士食完會飽肚。
2023-03-25
40 分钟 (外卖自取)
$165.5 (晚餐)
2023-02-22 321 浏览
晚上同外星人爸爸撐枱腳,實行tableforTwo由於食開間餐廳關咗門,又立即搜尋OpenRice甘就決定咗我哋今晚嘅晚餐😅蒜蓉青瓜原條上冇乜分別?純粹切開,撈啲蒜蓉甘就完左,青瓜唔入味,蒜蓉就好多嘅,可能係佢特色?😗燒原條茄子😗蒜蓉金菇兩款味道好似,食落去偏甜,入口仲有香烤味👍芝士蘑菇👍燒韭菜齋菜類就烤得不錯,Juice多汁😋🥵肉類-基本上全部都燒過龍,太乾身,肉類本身嘅油份都冇晒,得返浸燶味安格斯牛燒魷魚鬚餃子釀雞翼雞軟骨串雞腎串雞泡魚乾(反而要乾身就無燒到乾身,求其了事)
晚上同外星人爸爸撐枱腳,實行tableforTwo
由於食開間餐廳關咗門,又立即搜尋OpenRice
甘就決定咗我哋今晚嘅晚餐

😅蒜蓉青瓜
蒜蓉青瓜

😗燒原條茄子
😗蒜蓉金菇
兩款味道好似,食落去偏甜,入口仲有香烤味
原條茄子
蒜蓉金菇

👍芝士蘑菇
👍燒韭菜
齋菜類就烤得不錯,Juice多汁😋
燒韭菜

芝士蘑菇

安格斯牛
燒魷魚鬚
餃子釀雞翼
雞軟骨串
雞腎串
雞泡魚乾(反而要乾身就無燒到乾身,求其了事)
雞泡魚乾

燒韭菜
芝士蘑菇
2022-05-15 902 浏览
之前食過祥華街市入面嘅麻辣串串香,佢嘅麻辣燙做得唔錯~因為知道聯和墟呢間有埋燒物,所以一直都好想試~叫返次次都點嘅麻辣燙,但呢間店唔太好食...個湯底比較淡,而且紅薯粉有點太腍...香蒜焗金菇就係正常嘢~金菇唔會焗到太乾,都仍然幾飽滿有水份~蒜蓉落得足,所以好香口~然後就到一堆燒物~其實燒得唔太香,而且無乜調味~個人覺得個雞翼串係唔錯,燒粟米同一口甜薯都正正常常~不過個翠玉瓜唔太夠熟,而個墨魚丸亦很一般...試過今次應該都唔會再嚟~下次都係食返祥華哥間嘅麻辣燙算了~
之前食過祥華街市入面嘅麻辣串串香,佢嘅麻辣燙做得唔錯~
因為知道聯和墟呢間有埋燒物,所以一直都好想試~

叫返次次都點嘅麻辣燙,但呢間店唔太好食...
個湯底比較淡,而且紅薯粉有點太腍...
麻辣燙

香蒜焗金菇就係正常嘢~
金菇唔會焗到太乾,都仍然幾飽滿有水份~
蒜蓉落得足,所以好香口~
香蒜焗金菇

然後就到一堆燒物~
其實燒得唔太香,而且無乜調味~

個人覺得個雞翼串係唔錯,燒粟米同一口甜薯都正正常常~

不過個翠玉瓜唔太夠熟,而個墨魚丸亦很一般...
燒物

試過今次應該都唔會再嚟~
下次都係食返祥華哥間嘅麻辣燙算了~
2022-04-09
香蒜焗金菇
2021-11-13 868 浏览
呢間串燒店都幾多人等野食,見入面座位少,廢事等太耐,決定叫外賣走,款式選擇多,價錢都唔算貴,有辣有唔辣。烏冬底,蘿蔔,豬紅,海帶,豬大腸,牛腩,水魷魚 $62。塞到個碗就黎脹爆放唔落咁,酸辣味幾出,啲餸份量可以,但唔鍾意啲烏冬冧到仗住咁。燒原條茄子 $32,無得頂啦,燒茄子加調味好難做得難食,大量蒜蓉產生好味化學作用,除左食完會口臭之外,完美。一堆唔同既串燒,最鍾意雞髀菇,口感同味道都好。人均$110左右,雖然唔會飽,但勝在惹味可接受。
呢間串燒店都幾多人等野食,
見入面座位少,廢事等太耐,
決定叫外賣走,款式選擇多,
價錢都唔算貴,有辣有唔辣。

烏冬底,蘿蔔,豬紅,海帶,
豬大腸,牛腩,水魷魚 $62。
塞到個碗就黎脹爆放唔落咁,
酸辣味幾出,啲餸份量可以,
但唔鍾意啲烏冬冧到仗住咁。

燒原條茄子 $32,無得頂啦,
燒茄子加調味好難做得難食,
大量蒜蓉產生好味化學作用,
除左食完會口臭之外,完美。

一堆唔同既串燒,最鍾意雞髀菇,
口感同味道都好。人均$110左右,
雖然唔會飽,但勝在惹味可接受。

2021-07-10
2021-09-10 421 浏览
店面的地方很小,座位的空間也都十分偪仄,如果胖一些可能都無法容身。和朋友去的時候背了包,想找適應要多一個板凳放一下包,侍應不肯,說沒有(其實附近就有無人用的板凳),後來說想放包,侍應敷衍說放在一旁。我們叫了麻辣燙和酸辣粉,其實都沒什麼分別,酸辣粉只是比麻辣燙多加了醋,增加了一些酸味,就成了「酸辣粉」。酸辣粉和麻辣燙除了辣油的辣味,湯底只有一點鹹味,沒有其他味道了,非常淡,吃起來很一般。服務、環境也都查,失望,不會再來
2021-08-31 308 浏览
約咗好耐,終於約到所有中學嘅好閨蜜一齊出嚟食吓宵夜飲下啤酒傾吓計👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻係呢一間麻辣串串香有麻辣燙同埋串燒揀,係宵夜最佳良品,佢哋嘅串燒用既孜然粉好香,食極都唔厭❤️同埋佢啲啤酒好平,一杯hoegaarden 都夠我哋飲成晚
2021-05-26 996 浏览
粉嶺總是感覺沒什麼好吃, 網上找來找去找到一家看上去還挺吸引的! 兩個愛辣又愛蒜, 很期待的說~餐廳很小, 內裡感覺有點髒.. 桌面還是有點黏乎乎.. 不過吃好東西, 有時候也要括出去!麻辣涼伴豬手 $28 一點肥膩感都沒有的超爽口豬手,配上一點醒胃的酸加麻辣! 喜歡! 豆漿 是這樣的包裝感覺衛生一點! 燒原條茄子 $32 是蒜蓉綿被嗎? 完全覆蓋甜軟的茄子!很好吃耶! 如果有飯應該會超讚! 金菇肥牛 $16這個配搭是必勝的, 必點! 雞翼串 $14 雞翼已拍扁了,很好咬斷, 皮脆內JUICY! 這個也是必點! 雞翼串 $14雞翼已拍扁了, 很好咬斷, 皮脆內JUICY! 這個也是必點! 🥰燒雞脾菇 $10 這樣燒也不會乾! 我覺得自己燒, 要不會太乾, 要不會不夠乾,這個的確是剛好耶~ 牛肋骨串 $16 沒什麼特別, 但這個價錢, 不錯喔~ 燒芝士磨菇 $16 完全演譯磨菇全熟但又juicy的狀態!燒白鱔 $42 好吃! 只可惜有點貴...皮燒超爽, 但白鱔本身沒有太肥美. 蒜蓉焗沙白 $42 不錯喝的湯, 但沙白煮得有點老 總結: 味道不錯! 兩個人來說, 好像有點多, 但我們都清
粉嶺總是感覺沒什麼好吃,
網上找來找去找到一家看上去還挺吸引的!
兩個愛辣又愛蒜, 很期待的說~

餐廳很小, 內裡感覺有點髒..
桌面還是有點黏乎乎..
不過吃好東西, 有時候也要括出去!

麻辣涼伴豬手 $28
一點肥膩感都沒有的超爽口豬手,
配上一點醒胃的酸加麻辣! 喜歡!
豆漿
是這樣的包裝感覺衛生一點!
麻辣涼伴豬手

燒原條茄子 $32
是蒜蓉綿被嗎? 完全覆蓋甜軟的茄子!
很好吃耶! 如果有飯應該會超讚!
燒原條茄子

金菇肥牛 $16
這個配搭是必勝的, 必點! 雞翼串 $14 雞翼已拍扁了,
很好咬斷, 皮脆內JUICY! 這個也是必點!
雞翼串 $14
燒雞脾菇 $10
這個的確是剛好耶~
牛肋骨串 $16
沒什麼特別, 但這個價錢, 不錯喔~
肉串燒

燒芝士磨菇 $16
完全演譯磨菇全熟但又juicy的狀態!
燒芝士磨菇

燒白鱔 $42
好吃! 只可惜有點貴...
皮燒超爽, 但白鱔本身沒有太肥美.
燒白鱔

蒜蓉焗沙白 $42
不錯喝的湯, 但沙白煮得有點老
蒜蓉焗沙白

總結: 味道不錯! 兩個人來說, 好像有點多, 但我們都清光光, 證明是好吃的! 雖然餐廳看起來沒有很乾淨, 但大家都沒有事, 還是可以再來的~
2021-05-11
麻辣涼伴豬手
燒原條茄子
肉串燒
燒芝士磨菇
燒白鱔
2021-05-01 494 浏览
麻辣好食,酸辣一般口痕想過下麻辣癮,食過N次必叫韮菜,茄子,牛舌小食就必叫豬手今日就叫3串串燒,小食一款同酸辣粉豬手麻香,爽彈有咬口韮菜,茄子多汁,又辣又甜香煙肉年糕,外乾內唔夠淋酸辣粉過稀,有酸味,中辣都唔辣,唔香辣榨菜肉碎花生救左碗粉
麻辣好食,酸辣一般
口痕想過下麻辣癮,食過N次
必叫韮菜,茄子,牛舌
小食就必叫豬手
今日就叫3串串燒,小食一款同酸辣粉
豬手麻香,爽彈有咬口
韮菜,茄子多汁,又辣又甜香
煙肉年糕,外乾內唔夠淋
酸辣粉過稀,有酸味,中辣都唔辣,唔香辣
榨菜肉碎花生救左碗粉
韮菜 茄子

韮菜 茄子
2020-09-17 1281 浏览
偶爾想吃重口味的酸辣粉,尋找一輪後,發現區內選擇不多,便來這間試試這裡的酸辣粉就像普通車仔麵一樣,選餸菜、麵底、辣度便可酸辣米線($24)配貢丸($5)、餐肉($5)、豬腩片($7),外賣+$1先吃一口米線,因我選了bb辣,所以不太辣是正常的,但連酸味也不夠,只像普通的咸味車仔麵,對湯底實在有點失望,其他餸普普通通,當然這價錢不能期望太多,而豬腩片是非常細塊,不能稱為「片」單看價錢的確相宜,現時外賣還有9折,但相對份量亦偏少,連女生也不太夠飽,這個價錢在區內可找到很多好吃的,而且湯底一般,或許串燒會好一點吧?

這裡的酸辣粉就像普通車仔麵一樣,選餸菜、麵底、辣度便可

2020-03-31 1499 浏览
其實我去親呢間麻辣串串香都唔係食串燒,而係佢嘅大大碗麻辣粉特別鍾意叫薯粉佢嚟到你可能覺得,吓又話大大碗,點解咁細架? 但唔好講咁多,食咗先講😂😂入要有成十幾樣餸,包保食完捧住個肚走
其實我去親呢間麻辣串串香都唔係食串燒,而係佢嘅大大碗麻辣粉
特別鍾意叫薯粉
2020-02-28 1183 浏览
粉嶺聯和墟出名好多餐廳,可以存下來的店一般都好有質素。呢間串燒小店都唔例外。食串燒當然係要配啤酒啦,小店好細心既係連D杯都會放入雪櫃冰凍,夏天真係一流呀,真係可以冰到入呀,唔有那種飲啤酒暖暖地既感覺。仲有食雞全冀燒通菜鰻魚蔬菜卷。全部食物本身都係淡淡地,餐桌上放有各式調味粉可以按自己口味去落,呢D都係小店既細心安排,客人可以按自己的喜好加調味另外,就係因為小店面積唔大,多多少少都會有D油煙。建議食客如到訪,不要穿毛衣之類的衫,否則會好吸味的。

仲有食
雞全冀