2017-03-18 174 浏览
之前都有一间食开既串烧店 今次试下新野即日系OpenRice 订位,,准时去到即刻有位坐。第一轮叫左几款试下先芝士焗生蚝,蚝上面既似系用parmesan cheese,同平时出面D Hea Cheese唔同,蚝好鲜甜,唔错花枝丸睇图本身以为有5粒咁抵,原来系半粒x5, 即系3粒都无,不过烧得唔错既,底面都有烧过,几香口,调味都几好,又系唔错之后到鸡翼,望落hea左少少,味道系正常既,不过以前食开第2间系会烧到脆卜卜果种,所以呢度被比下去不嬲都中意食麻辣,见食评话呢个麻辣金针菇好入味又好得咁就谂住试下,但系真系几失望,完全唔系川菜果只麻辣味。食串烧一定要食牛舌,基本上都稳阵唔会差得去边,呢度既牛舌系用熟牛舌去烧,即系唔系爽口果只,咬落去系淋既,都系失望,因为无乜食过烧牛舌系唔好食,不过佢调味系OK既韮菜,正正常常无乜特别,份量都几多美国牛小排,头一二旧(即系图中见到红红地果2旧)都几好,之后果d有少少老得制,可以生番d就好之后追加三重芝士捞丁,好食,虽然比预期中无咁多芝士,不过其实芝士份量岩岩好,再多就好快滞,依家岩岩好两个人食得哂成个试过其他就会有比较,茄子同烧菠萝我都觉得只系还好,因
之前都有一间食开既串烧店 今次试下新野

即日系OpenRice 订位,,准时去到即刻有位坐。

第一轮叫左几款试下先
芝士焗蚝
花枝丸

麻辣金针菇
牛舌

韮菜,正正常常无乜特别,份量都几多
韮菜
牛小排
芝士捞丁

试过其他就会有比较,茄子同烧菠萝我都觉得只系还好,因为食过更好食的

茄子有少少生,我觉得一般,烧菠萝个焦糖太薄,薄到唔多觉有咁,另外如果个菠萝同皮之间用刀身切开食起上黎会更容易,依家食既时候会痴住咁,好呢hea,又会哂左d肉,唔够贴心
烧茄子
总结呢间串烧店系ok既,大家可以一试
2017-03-17
芝士焗蚝