2022-07-09 191 浏览
系尖沙咀山林道, 充满著各式各样嘅食肆, 能够立足喺山林道,个个都独当一面, 平时都好钟意食串烧嘅我, 今日同朋友嚟试下呢间 出名好食嘅串烧店,店名嘅谐音令我好容易记得到札幌芝麻香烧鸡翼原粒芝麻铺满系鸡翼上面, 配上其他串烧香料, 令鸡肉吸收芝麻同香料嘅味道, 香脆可口盐烧厚切牛舌超厚切嘅牛舌, 厚过两部iphone, 一样可以烧到外脆内软, 而且牛舌肉弹牙, 系必食嘅项目盐烧安格斯牛柳粒顶级安格斯牛柳粒, 油脂分布均匀, 粒粒都充满住牛肉味, 每一口咬落去都充满住肉汁, 而且盐烧过嘅牛肉, 味道更出惹味汁烧猪仔髀整只连骨猪仔髀, 肉质香软而且十分惹味, 加上经过酱汁嘅腌制, 烧过之后味道令人垂涎三尺日式烧汁鸡髀菇串日式烧汁涂喺鸡髀菇上, 唔会烧干之余, 保留咗鸡髀菇 嘅菇汁, 淡淡清甜芝士烟肉焗大啡菇香浓嘅芝士加上,盐香味十足嘅烟肉 铺满系大啡菇上面, 大啡菇日都保留咗大部分嘅茹, 十分惹味黑松露蒜蓉烧扇贝黑松露同蒜蓉完美地配合扇贝嘅海鲜鲜甜味, 每一口扇贝都大大只, 极新鲜椒盐杏鲍菇香脆炸过嘅杏鲍菇, 外脆内软, 加上椒盐粉, 好食过平日出街食嘅椒盐鱿鱼须脆烧日本原条鳗鱼原只鳗鱼整

札幌芝麻香烧鸡翼

芝士烟肉焗大啡菇

黑松露蒜蓉烧扇贝

椒盐杏鲍菇

脆烧日本原条鳗鱼
原只鳗鱼整条脆烧上枱, 烧汁令鳗鱼肉味道 提升至另一个层次