2024-01-05 184 浏览
深水埗都有几多串烧档,但呢间坐得系最舒服,冷气位有7、8张台,室外位置都好宽阔,唔似其他舖咁差两步就系车路。至于食物方面都有惊喜,d蚝肥嘟嘟好鲜好甜,咁大只之前系$100/3只,而家做埋优惠$20一只,劲抵食之余烧蚝方式都有两款,一款系蒜蓉烧,蒜蓉味够香而不过咸,另一款叫泰式汁,呢个简直食上瘾,个汁香、辣、咸、酸、甜恰到好处,同个女仔倾偈得知真系泰国人主理,无谂到呢间舖咁中式都会专登揾个泰国人专门做呢个泰式汁。要俾十只手指公佢。我哋仲食左:烧鳝:鳝本身好弹牙,加埋蜜汁包住鳝食落够juicy。粟米粒串:香甜,女仔最钟意,因为食落方便,唔会好轮尽,真系心机之作。烧卖:师傅烧得真心好,外脆内软,唔似其他烧到成粒干哂。仲有食左一夜干鸡翼,烧白鲳仔,台湾肠,锡纸花甲粉丝,大头虾,马友,黄花,原条茄子都烧得美味。因为有朋友唔食得太辣都无所谓,佢哋台面都放定两樽辣椒粉同孜然粉,好细心。特别一提有款小食叫捧捧鱼干比起鸡泡鱼干香d同埋软身d,出面亦都唔见有呢款鱼干。我哋食够300蚊有张9折卡下次可以用,呢次嘅食之旅个个都好开心大满足,一定会再嚟encore。

我哋仲食左:
烧鳝:鳝本身好弹牙,加埋蜜汁包住鳝食落够juicy。
烧卖:师傅烧得真心好,外脆内软,唔似其他烧到成粒干哂。
2024-01-05
用餐时段