2024-01-06 49 浏览
话说今晚揾食去到「串烧殿」,一落座就觉得间铺靓靓哋,ambiance都算唔错。先讲下我点嘅啲菜式,每款串烧都系即点即做,新鲜爆灯!先来个蒜蓉烧花甲,啖啖肉,蒜香扑鼻,食落去真系鲜甜得滞,好过market𠮶啲猛味粉丝蒸花甲。再讲下𠮶个邪恶芝士烧扇贝,WOW!兄弟,好正㖞!芝士香浓溶入扇贝嘅鲜甜,一啖嘟嘟咸香口感,正呀兄弟!翻个板,烧鸡肉串亦都系一绝,软嫩得来带点微焦嘅边边,微甜酱汁简直系perfect match!同行嘅阿婆都话嗌多碟都唔会肥,咁你就知啦!👵走心小讲,呢度嘅烧土豆片,真系正爆嘅辣呀!辣到你唔见得咁猛劲,但食得嘅人会知,系间铺入面最正嘅鬼马代表啦!🌶️嘿,喺香港想食到好𠮶串烧,真系要知道边度去揾,「串烧殿」唔揾则已,一揾难忘记,你就知我又咁快嚟打卡,系一定有嘢值得㗎啦!🎉🍢🍡