今日Happy Friday,同朋友去咗旺角楼上串烧居酒屋 - 《深宵食堂 》enjoy 一下餐厅采用日式居酒屋装饰,天花放了很多特色灯笼🏮及日式纸伞,感觉好有气氛,地方宽敞,坐得舒服我哋嗌咗啲嘢share嚟食,食物种类多,质素吾错👍🏻,价钱💲亦都好合理,同朋友喺度食吓嘢、饮返杯🍻、倾吓偈,正呀!🔸脆炸原条带鱿鱼🦑波波🔸打卡超大只脆炸原条鱿鱼🦑,要用刀叉🍴分割及食用,鱿鱼酥炸得非常松脆,鱿鱼身厚肉得来又保持鲜嫩,加咗少少调味粉已经好惹味🔸盐烧鸡翼🔸鸡皮烧得够脆,里面鸡肉热辣辣,仍然保持嫩滑🔸香蒜焗蚝(2只)🔸蚝味新鲜,肉质Juicy,用上香蒜及葱粒调味,热辣辣够惹味🔸香蒜一口和牛粒🔸用上惹味香蒜酱汁,令和牛味道更加突出🔸深宵铁板炒面+温泉蛋🥚🔸日式铁板烧炒面,有菜又有肉,酱汁捞埋只温泉蛋食,好有日式嘅味道啊👅🔸牛食葱🔸用安格斯牛包住唔同嘅葱串烧一齐食,好香牛肉味,食落有丰富嘅层次🔸厚烧牛舌🔸牛舌非常厚肉,牛舌心软得来又有咬口🔸牛五花卷花🔸牛五花,带有少少肥肉,经过火焰烧过之后,把肥肉的油脂烧走,只留有油脂香味,肉内卷有豆角,可以平衡肉类的油腻感🔸烧芝士年糕🔸即叫即烧,保持热辣辣,年糕外

🔸脆炸原条带鱿鱼🦑波波🔸

🔸盐烧鸡翼🔸
鸡皮烧得够脆,里面鸡肉热辣辣,仍然保持嫩滑

🔸香蒜焗蚝(2只)🔸
蚝味新鲜,肉质Juicy,用上香蒜及葱粒调味,热辣辣够惹味

🔸香蒜一口和牛粒🔸
用上惹味香蒜酱汁,令和牛味道更加突出

🔸深宵铁板炒面+温泉蛋🥚🔸

🔸牛食葱🔸

🔸厚烧牛舌🔸
牛舌非常厚肉,牛舌心软得来又有咬口

🔸牛五花卷花🔸

🔸烧芝士年糕🔸
即叫即烧,保持热辣辣,年糕外层小小脆,绵软又烟靭嘅年糕,里面包住邪恶又好味嘅芝士🧀心

🔸烧菠萝🔸
圆轱辘切件菠萝,用串烧竹签串起,似一块波板糖,菠萝🍍多汁甜味更加浓郁

🔸柚子烧灼 🔸
食日本嘢梗系要饮返杯烧灼啦!柚子味道甜甜酸酸好易入口☺️