2022-09-04
一心谂住去睇 #林家谦 演唱会前去拜会一下 @maiheihk 米气,结果当然系人山人海排队等候👏🏻。发现隔两间店有一间日本🇯🇵串烧店,唔驶等有得入,绝对系执到金嘅心情,相信应该系米气嘅同一集团营运(有错情指证🫱🏻🫲🏿).气氛更有日本🇯🇵食肆风味,服务态度亦见殷勤招待,主动解释餐牌上面嘅食物同设定,当然食物亦颇有质素,仲送上免费🆓前菜,令人非常满足😋———————————————————————————🥢串烧:葱卷牛舌🐮👅、蜜瓜牛卷🍈🐮、鸡尾🐔💬串烧有酱汁调味,火🔥控有水准,其中蜜瓜🍈卷嘅甜配红肉亦系美味配搭.🥢串扬:蟹肉牡蛎🦀🦪、生蒜牛柳🐮、玉子鳗鱼🥚🐟💬串扬比起串烧多一份口感,因为系炸皮包裹住食材,够香脆可口;蟹🦀️+蚝🦪就当然要新鲜,做得到;牛柳腍滑,鳗鱼够厚有口感😋.🥢真鲷刺身🐟💬头盘都有好多选择,拣咗白身鱼刺身,配姜葱,新鲜食材必定有水准😌.🥢鸭胸荞麦面🍜🐦💬又系情怀嘅心态,好想好想食到轻井沢𠮶碗鸭汤面🍜,相信往事只能回味🥲.🍹冰串烧酌💬雪冰咗嘅生果🍎🍇串起,以烧酌配搭,感觉淡咗少少🤏,唔够浓郁😌
———————————————————————————
🥢串烧:葱卷牛舌🐮👅、蜜瓜牛卷🍈🐮、鸡尾🐔
🥢串扬:蟹肉牡蛎🦀🦪、生蒜牛柳🐮、玉子鳗鱼🥚🐟
🥢真鲷刺身🐟
🥢鸭胸荞麦面🍜🐦