2022-11-23
反正已经过海就人生第一次系般咸道出口出,去到 @blossom.4hk 食lunch打卡驰名?提拉米苏,店员好亲切,唔系好多人所以招呼我可以随便坐💛为咗可以唔太guilty就嗌咗Blossom Toast,饮Berries & Hibiscus Tea,餐后Tiramisu😍Berries & Hibiscus Tea其实都系请店员推荐配搭,又唔系好饮得咖啡又减肥(对唔住我就系咁麻烦🤣)莓子洛神花茶系无糖,可以闻到同饮到莓子嘅香甜同洛神花嘅微酸,好清爽同埋饮完可以refill热水😌Blossom Toast睇个样就知系好健康又一定好食嘅组合😃最下系生菜加澎湃炒蛋,中层多片牛油果,上层四大片烟熏三文鱼,配埋沙律菜,教练见到我食呢个一定好欣慰🥹面包都有烘到个边微脆但中间又比较软,不过个边就真系比较难切断,好韧咁要用力锯?开先得😂但个蛋量就真系感人,香滑之余厚度都同个Toast差唔多,一餐食落蛋白质quota就一定够喇🙌餐后就系最期待嘅提拉米苏喇🤎个样长长方方都好够份量,厚厚朱古力粉同劲多cream卖相好吸引😍手指饼浸到湿润偏蛋糕口感,有淡淡酒香但又唔会湿到水水der,cream又多又滑但唔
餐后就系最期待嘅提拉米苏喇🤎个样长长方方都好够份量,厚厚朱古力粉同劲多cream卖相好吸引😍手指饼浸到湿润偏蛋糕口感,有淡淡酒香但又唔会湿到水水der,cream又多又滑但唔会让人觉得腻,因为咖啡味都几突出,整体balance得唔错,系符合期待又性价比高嘅提拉米苏,过海不亏🤣食到最后突然出太阳,影下个切面都靓好多,果然自然光系无敌呀🌤️
Blossom Toast 7.0/9
Berries & Hibiscus Tea 7.5/9