2011-01-09
今天下午约左朋友去花墟,出发前嚟左呢间茶餐厅医肚先,朋友话呢度食牛腩出名,估唔到2点几有人要系门口排队啦,不过等左一阵就有位啦,我地四个人坐卡位,有两个朋友未到,但不停都有人问我地有冇人坐,真的很旺场㖞,我地研究紧食咩,都几多选择呀.本来朋友都好想试下d牛腩,但见隔离枱的牛腩好似麻麻地吸引同埋份量好少,所以佢放弃左食牛啦.佢叫左一个常餐,有火腿炒蛋牛油方包跟沙嗲牛肉通粉,一般啦,另一个叫左鱼蛋河,都系一般啦,我及另一个朋友本来想叫牛三宝加油菜一齐食的,点知牛腩竟然卖晒,之后又冇得用第二样代替,于是我地就叫左双拼,牛肚加牛根,另外叫左个芥兰一齐食呀,哗,个碟牛双拼都好大碟㖞,个底好多萝白,仲好大件架,萝白唔算太甜但系都好味,好淋唔会系硬身的,吸晒d汤都好味,牛肚好淋好味呀,唔会太咸,牛根都好淋身,味道都好入味,唔算好重味.碟芥兰都好味,好淋身好甜呀.叫左杯热奶茶都好香好滑呀,正!!!
叫左杯热奶茶都好香好滑呀,正!!!