2024-01-29 22 浏览
上星期同小朋友去湿地公园玩 原来附近都有唔少餐厅架 所以玩完就医饱个肚先返屋企啦!喺经过附近屋苑时 见到有间叫⭐️小茶角⭐️嘅餐厅 主打特色牛角包🥐 对于呢期钟意食饱饱嘅阿女嚟讲真系好吸引呀!梗系要试试佢地嘅主打啦😋黑松露炒蛋配牛角包/田园沙律 $58黑松露同蛋真系非常夹 嫩滑嘅炒蛋 配埋香脆嘅牛角包🥐 口感好丰富 班尼迪蛋 - 烟三文鱼牛角包🥐 $68牛角包一样咁香脆 班尼迪蛋亦煮到岩岩好 切开仲系流心架😍 连埋蛋汁一齐食 真系好滋味😋儿童餐 - 肉酱意粉/蛋沙律/牛油粟米 $55虽然系儿童餐 但系份量都唔少架 呢三款配搭都系阿女最钟意食 我都试过 味道唔会太浓 啱哂小朋友食👍🏻单骨鸡翼 - 蟹籽酱 $48鸡翼炸到好香脆入味 点埋蟹籽酱一齐食更滋味焦糖香蕉窝夫 $68啱啱整出嚟嘅窝夫系外脆内软架 配埋雪糕食就有冰火嘅感觉 而香蕉上嘅焦糖亦烤得好香脆热朱古力咖啡 $49咖啡好香浓 叫朱古力味 唔洗额外加糖已经好好味 黑糖波霸鲜奶 $38珍珠口感烟韧 黑糖鲜奶又唔会太甜店内装修好温馨 店员都非常友善 下次都想试埋其他特色嘅牛角包😋

黑松露炒蛋配牛角包/田园沙律 $58

班尼迪蛋 - 烟三文鱼牛角包🥐 $68