2013-10-01 2328 浏览
情侣两口子,晚餐,半饱。是日由于我俩不太肚饿,而且之前帮衬过两次,食过主菜都觉得普普通通,所以今日主攻小食。夜晚七点到九龙城,仲未需要等位。环境方面,唯一要批评的是酱油小碟和餐碟都有污渍。顺带一提,因为今次揸车黎可以两手空空,之前揹住个背囊真系无位放。最后我俩叫左3轮共8个小食:特选刺身拼盘带子比我家里常吃的小只,鲜味亦不够;蟹籽的味道好奇怪,酸酸的...(可能系俾垫底的青瓜污染左)其他刺身就好新鲜,但味道并不是最顶尖。三文鱼寿司个饭团好软好有日本饭的味道,旧饭唔会太冰冻但又唔似出面个啲直头系热既..好喜欢旧饭入口的感觉,不过,三文鱼无上面拼盘个啲咁有三文鱼既味道...一旧得一旧唔得,下次未必会再叫寿司。青瓜仔拌八爪鱼望落似酸辣,食落其实一啲都唔辣,开胃小菜,赞!广岛蚝怀石烧个蚝好鲜,芝士味好浓,好彩无再落柠檬汁,因为啲芝士本身就有酸味,我食到啲芝士汁一滴不漏。日式炒杂菜望落个卖相唔太讨好...睇极都唔知有咩夹得上手..但食落又几惹味,望落好似好多油但食落完全无油味,亦都无好大阵好臭既炒野味。三文鱼他他多士每次黎必食!今次觉得特别好食,个多士口感超脆,但又唔会食到啲碎周围都系,净系食个
情侣两口子,晚餐,半饱。

特选刺身拼盘
三文鱼寿司
青瓜仔拌八爪鱼
望落似酸辣,食落其实一啲都唔辣,开胃小菜,赞!
广岛蚝怀石烧
日式炒杂菜
三文鱼他他多士
每次黎必食!今次觉得特别好食,个多士口感超脆,但又唔会食到啲碎周围都系,净系食个多士都已经觉得好好味,上面既碎蛋加蟹籽够冻,用啲碎蛋痴住啲蟹籽保证唔会食到周围都系。食到有三文鱼果啖最感动。
迷你芝士火锅
芝士系臭个只芝士味,未必人人接受到,一开始个火好大,啲芝士直头跳埋出黎,要小心被弹亲整污糟,但个火亦熄得好快,唔想食得太杰就要食快啲了。配菜方面少左啲,只有面包同西兰花,不过56蚊滚下滚下算系咁啦..
奶茶布甸
本人唔饮奶茶,但都觉得好易入口,味道当然唔系港式茶餐厅既奶茶味道,而上面既cream多啲会更好,否则食到最底下面啲味就会好寡了。

总结,之前黎食都系一人叫一个主菜再叫一两个小食,但呢度啲主菜实在麻麻,特别系拉面,食到我好饱都无心机试啲小食,今次净系食小食就感到非常满足,但价钱就贵左好多。左右两边既情侣主攻主菜埋单只系200多,我俩就要400多,所以我下次都会同今次一样,唔太肚饿先黎食小食。
2013-09-27
  • 三文鱼他他多士