2023-01-06 128 浏览
一见到呢间既名就知道一定要试佢地既丼饭🍚,有几多选择,结果真系有惊喜🤩 配搭特别兼丰富,味道亦都有层次感🤤 抵食又好食😋 装修方面行颜色鲜艳既路线,有几多大字报,感觉正能量满满😂 仲有唔少老虎🐯对望,有啲MMA格斗既感觉,玩味十足~ 另外够光猛同阔落,都坐得几舒服😌(5 😍 系满分,🤩系半分)乜蟹都有丼 🦀️ - $138 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢个丼🍚真系有超多蟹🦀️既元素,钟意食蟹🦀️既人一定会钟意😍 首先上枱既时候已经见到有个颜色鲜艳既蟹盖,卖相几靓🤩 里面既料有蟹棒、蟹肉🦀️、蟹膏、蟹钳、蟹籽🟠,蟹棒同蟹肉🦀️既份量都多,味道鲜甜,唔会有雪味❄️同淡味,食到一梳梳既肉,质地软腍,蟹膏味道甘香肥美,几creamy~ 蟹钳就啖啖肉,配埋脆卜卜既蟹籽🟠,口感几丰富~ 另外仲可以拣个酱捞攞个丼🍚到,小编就配左海胆酱🐡,味道唔会假,同埋感觉更加突显到蟹🦀️既鲜味~焦糖三文鱼卷 🍣 - $68 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢个卷又几有惊喜🤤 除左本身烧过🔥之外,上枱既时候店员会再点火🔥,打卡一流🤤 好多人觉得食物上面既焦糖脆皮只系简单咁将糖烧焦🔥就得,但要控制个厚薄系一门学问~ 而今次既就难得地系啱啱好,

(5 😍 系满分,🤩系半分)
乜蟹都有丼

乜蟹都有丼 🦀️ - $138 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
焦糖三文鱼卷

焦糖三文鱼卷 🍣 - $68 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
呢个卷又几有惊喜🤤 除左本身烧过🔥之外,上枱既时候店员会再点火🔥,打卡一流🤤 好多人觉得食物上面既焦糖脆皮只系简单咁将糖烧焦🔥就得,但要控制个厚薄系一门学问~ 而今次既就难得地系啱啱好,薄薄既一层可以夹既时候都好好咁黏喺三文鱼🍣上面,唔会过厚一夹就散,亦有足够既甜味同焦香,同个三文鱼🍣几夹~ 烧🔥之后更加突出到佢既油香,够鲜味肥美同埋肉质几厚身,配埋上面烧到🔥溶溶地既芝士🧀️、脆卜卜既蟹籽🟠、下面既饭🍚包住啲香口既蛋🥚同爽口既青瓜🥒,层次分明几好食😋
爆葱鹅肝多士

爆葱鹅肝多士 (两件) 🦢🍞 - $68 (好味指数:😍😍😍😍)
鹅肝🦢厚身,几丰腴肥美,稍为煎香左所以入口就feel到油香,配埋脆口惹味有爆过既葱同埋香浓既黑松露⚫️,配埋金黄香脆有烘过既多士🍞,味道更加丰富,但又唔觉得漏

吉列蚝 (两件) 🦪 - $22 (好味指数:😍😍😍🤩)
外层炸到酥脆,唔会好厚粉,入面几鲜甜多汁,唔会话炸完🔥就缩晒水,质感几嫩滑,如果再大只啲就仲好~

海胆忌廉饼 (两件) 🐡🫓 - $28 (好味指数:😍😍😍🤩)
蟹肉忌廉饼🦀️🫓食得多,海胆忌廉饼🐡🫓就第一次见😂 出面炸到脆脆地,入面既馅几creamy,有海胆🐡既鲜味但唔会腥,同个海胆酱🐡既味道几似,如果可以再多啲海胆🐡就更加好,不过呢个价钱都收货~

芝士年糕 (两件) - $28 (好味指数:😍😍😍🤩)
都几大件下,表皮香脆,里面咬落软腍带啲烟韧,口感顺滑,有几多既芝士🧀️,味道既浓郁带啲咸香同拉丝都唔错~
白桃冷泡茶

白桃冷泡茶 🍑🍵 - $15 (好味指数:😍😍😍😍)
一入口已经feel到有几浓郁既白桃味🍑🤩,配埋清新既乌龙,成个茶🍵都几refreshing,虽然唔系甜既,但因为香味清新都几好饮同健康~

好味指数:😍😍😍😍
推介指数:😍😍😍😍🤩