餐厅: 磯野水產
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-01-28 28 浏览
自从有小朋友后,旅行都要带住佢地揾啲亲子餐厅难得今晚同老公周年纪念,两个就揾间好啲嘅餐厅,拍拖撑下台脚谂起我地以前拍拖去日本旅行,除左钟意食刺身,其次就系食烧水产于是揾下揾下,就揾到呢间矶烧水产 一入到去,个装潢就好似去左日本咁,职员服务都好亲切除左送上热茶之外,职员都有细心解释餐牌,并作出介绍无几耐就开始上头盘,系一款小清新嘅开胃前菜「野菜条沙律鳀鱼酱」利用新鲜嘅蔬菜条,沾著带点咸香嘅鳀鱼沙沙我同老公唔觉唔觉就食光光之后职员就拎左一盘我地点好嘅新鲜海鲜出黎俾我地检视,除左一啲贝类之外,最吸睛莫过于果只仲郁得好生猛嘅龙虾🦞隔左无耐,职员就拎左龙虾刺身上台我只能用「啖啖肉」去形容而且肉质真系好鲜,绝对唔系又霉又林果种真系食唔停口再黎就系其他贝类🐚师傅会喺自己嘅炉上面烧熟不同的贝类,我地嘅台同师傅嘅炉好近,所以能够欣赏到贵妃贝(大)白贝(小,左右)图中见到嘅两种贝壳类海产,已经经过师傅细心咁剪走其他多余部分,食落去肉质鲜甜,而且恰到好处,一啲都唔干唔un 为左饱肚少少,我地仲叫左份串烧 同埋 海胆炒饭串烧食物包括:盐烧豚肉厚切牛舌盐烧白鳝我自己最喜欢系佢个烧豚肉,一啲都唔un,而且烧到好香
自从有小朋友后,旅行都要带住佢地揾啲亲子餐厅
难得今晚同老公周年纪念,两个就揾间好啲嘅餐厅,拍拖撑下台脚

于是揾下揾下,就揾到呢间矶烧水产
一入到去,个装潢就好似去左日本咁,职员服务都好亲切

除左送上热茶之外,职员都有细心解释餐牌,并作出介绍

利用新鲜嘅蔬菜条,沾著带点咸香嘅鳀鱼沙沙
我同老公唔觉唔觉就食光光

隔左无耐,职员就拎左龙虾刺身上台
我只能用「啖啖肉」去形容
而且肉质真系好鲜,绝对唔系又霉又林果种真系食唔停口

再黎就系其他贝类🐚

贵妃贝(大)
白贝(小,左右)

为左饱肚少少,我地仲叫左份串烧 同埋 海胆炒饭

串烧食物包括:
盐烧豚肉
厚切牛舌
盐烧白鳝

我自己最喜欢系佢个烧豚肉,一啲都唔un,而且烧到好香口,味道亦不算浓烈

海胆炒饭味道唔算浓味,而且啲饭一路笔,一路出紧烟🥰

呢款贝款类海产,叫做「文甲」。 佢肉质够厚实,味道鲜甜。

再黎就系滨烧盛合北寄贝
肉质有啲咬口,带住阵阵海水味

再来一份滨烧盛合入面嘅烧鲍鱼

鲍鱼睇落大大只,仲要系厚切🫨🫨🫨

鲍鱼新鲜有咬口,加上由师傅喺炉端上面烧过

刚刚龙虾刺身上台时,侍应有特别交带,话如果带肉刺喺龙虾壳上

不用系咁撩佢啲肉,因为师傅会加埋其他嘅龙虾肉,一齐做

果然,师傅将啲膏同埋肉
放返喺个壳上面烧

今次有啲梳打饼仔一齐

我将啲虾膏放上梳打饼上一齐食
不得了,超好食

最后我地都要捧住半个肚返屋企!

2024-01-08
庆祝纪念