2021-05-09
今日约左男朋友拍拖拖👫🏻想食sushi 🍣🍣所以去左九龙湾分店,我早左到,拎左位 都要等成半个钟⏰先入得,如果已经饿跟嘅朋友真系好想食可能都要打打底先。🛎当叫到我地个阵,系bar 枱位,如果想要卡位就要再等耐d,⏱而卡位限时,bar 枱就唔限时。咁我地拣左bar 枱。其实bar 枱冇咩唔好,但因为好近厨师,所以佢地整烧物个阵会有少少油烟,同埋相对地冇咁私隐/宁静,所以拣个阵可以考虑埋e 点。bar 枱同其他客人嘅距离因为疫情而相隔好远,坐得都舒服。而且bar 枱有枱下有层板供容人放袋👜不过男朋友脚长一坐低就磕到🙈🙈坐低就比左两个纸袋入口罩,几唔错,另外本身都有搓手液同湿干纸巾。🦀松叶蟹牛油果:牛油果熟度岩岩好,颜色好靓青绿色但一啲都唔硬,又唔会软到变酱。馅料食到尾都仲有,几钟意依点🍣寿司我由左食到右🦐活煮虾:鲜味仲保留到👍🏻🐟吞拿鱼:我冇食,唔食生鱼带子:厚身鲜甜,mix 埋上面嘅黑松露,很不错。🦐赤海虾:很喜欢,超厚身,好大只,食落满足海胆:爆like, 鲜甜量多,色泽亮丽(本身好钟意食海胆。野菜馒鱼:馒鱼份量唔多,寿司有d 大件,女仔口细食起黎可能会比较狼狈蛋热热的,超滑,咸甜好适
🍣寿司我由左食到右
🦐活煮虾:鲜味仲保留到👍🏻
🐟吞拿鱼:我冇食,唔食生鱼
带子:厚身鲜甜,mix 埋上面嘅黑松露,很不错。
🦐赤海虾:很喜欢,超厚身,好大只,食落满足
海胆:爆like, 鲜甜量多,色泽亮丽(本身好钟意食海胆。
蛋热热的,超滑,咸甜好适中,就算已经饱饱地都仲系好想食埋佢。份量其实都大碗🥣但冇相睇落咁好睇啦,底有少少虾、蟹柳、瑶柱、白果。
份量相对地有d 少,但好食😋
你以为佢烧得好,一反转,我同男朋友同时哗左声🤣🤣🤣🤣🙈味道冇我去韩烧个次咁好食😟三粒两个人分都觉得好够了(因为味道唔出众,唔推介
甜品是送的,因为中途出左少少意外,店员都有诚意道歉👍🏻👍🏻👍🏻同主动补救、作出赔礼,好欣赏佢地态度下面嘅朱古力cake 唔厚,外皮脆,偏甜,不过我觉得加埋上面嘅雪糕又几好食