2022-11-08 173 浏览
#chuchu食在屯门📍 九份饱 约左朋友系屯门食饭,一落车就见到佢,系屯门市中心巴士总站对面,天花挂住红灯笼有好多特色既台湾小吃,好似系台湾咁!野食都唔错,最紧要抵食!💡 lunch hour同weekend有机会要排队!!—————————————————————❣️ 台湾担仔面 $45汤底清清地,有唔少配料如猪肉丸、肉燥、虾、卤水蛋、酸菜,好欣赏用爽口弹牙既新竹米粉,可以吸收哂汤.❣️海苔肉松起司蛋饼 $38饼皮烟韧,皮薄馅足!满满的芝士同肉松!切左做四件,一夹起,芝士热辣辣就做到拉丝嘅效果!酱油甜甜地,可以点埋旁边既辣椒酱,更加惹味!.❣️卤味拼盘 $36好丰富,有豆腐、鸡蛋、猪耳、鸡翼、牛肚,可能系因为佢都切到细细条,所以全部都腌得好淋好入味,不过🐷觉得佢细份左啲,如果大份啲就好!.❣️卤青菜 $20都系正常烚菜!.❣️蜂蜜绿茶 $10冇乜特别!.❣️芋头奶茶 $25非常好饮!暂时系🐷系香港饮过最好饮 #chuchu推介 嗌左半糖,唔会好甜!芋泥做得好绵,又有啲咬口,好有芋头香!—————————————————————不专业评分👅好味指数: 8/10💰性价比: 9/10👍🏻推荐: 8
#chuchu食在屯门
📍 九份饱
💡 lunch hour同weekend有机会要排队!!

❣️ 台湾担仔面 $45

👅好味指数: 8/10
💰性价比: 9/10
👍🏻推荐: 8/10
—————————————————————
🏡地址: 九份饱 (屯门时代广场) (屯门)
屯门屯隆街2号屯门时代广场南翼地下22号舖
👉🏻北角同九龙湾都有分店!
🕑营业时间:11:00-21:30
#chuchu食台湾野 #chuchu饮品
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食评都好认真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相机食先 #香港好去处 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #周末好去处 #食好西 #美食推荐 #好食 #食食食 #tasty #美食 #饮品 #甜品#follow #like #like4like #人气食店 #eatwithfoodiez
2022-10-10