系钻石山睇完戏之后过黎莆田食饭,依家做紧海蛎节既推广优惠,而我地都钟意食蚝仔🦪🤤正呀!我地叫左$209/2道菜,比较抵食😬福建海蛎煎即叫即煎,蛋香味浓,蚝仔好多😍每啖都食到,口感较嫩糯,唔洗点酱都够味!九层塔香焖海蛎九层塔味好浓郁,好岩送饭呀🤤每粒蚝仔都涨卜卜,煎得好香口又入味,食落几鲜嫩,唔会好油腻。前菜叫左家常猪蹄冻($88)女人要胶原蛋白😬猪蹄整到好似奶冻咁好特别,食落好Q弹有咬口。天气冻左,叫左石锅滑豆腐($88)黎到仲系热焫焫冒住烟好滚😍,豆腐好入味,外面煎到焦香,入面好嫩滑,有少少似玉子豆腐。豆腐底有一层蛋垫住,豆腐就唔会痴底👍🏼最后叫左两碗建莲雪耳汤($38each)冬天要滋润一下,雪耳好滑,莲子都爽口,汤水比较甜,但可以接受的,整体唔错👍🏼呢间分店环境好宽敞,坐得几舒服。虽然客人较多,但店员、经理都态度好好,好有礼貌👍🏼

我地叫左$209/2道菜,比较抵食😬

九层塔香焖海蛎

前菜叫左家常猪蹄冻($88)
家常猪蹄冻

天气冻左,叫左石锅滑豆腐($88)
石锅滑豆腐

最后叫左两碗建莲雪耳汤($38each)
建莲雪耳汤

建莲雪耳汤