2024-12-06 528 浏览
东涌喺我心目中一直都系美食沙漠,感觉上餐厅嘅选择唔多。喺东荟城行完outlet,顺路就入左去坐低打个边炉。今次拣咗佢最贵嘅套餐,日本九州产黑毛和牛牛+海鲜放题,原价$698,即场下载佢个app做会员,最后埋单一个人$583。呢个餐基本上包晒所有唔同等级嘅牛,但当然主力就系会食呢个餐独有嘅九州产黑毛和牛。第一盘肉上到嚟已经好吸引,和牛嘅脂肪比例比较高,入口即溶。之后再落单嘅几round和牛都维持到水准。👍除咗牛肉之外,都有唔少海鲜嘅选择,例如有松叶蟹脚、原只鲍鱼呢啲系出边比较少见嘅海鲜火锅配料,亦都有三文鱼刺身供应。除咗落单嘅食物之外,自助吧亦都有唔同既蔬菜类火锅配料同熟食可以拎,款式选择都算多。