2021-10-23
见到openrice book位九折优惠就一于去试一试,以餐厅标价的价钱食私房菜都可以接受嘅。由于中午时段饮茶🫖,就嗌左慢煮鲜鲍鱼伴瑶柱蛋香炒饭$132,鲍鱼有炆煮过,所以鲜甜的,但个炒饭底就无咩特别,同出面酒楼食无咩差别轮到点心,分别嗌左流沙大虾挞$38,粟米海鲜饺$38,焗鸡粒酥$48,同埋唔可以唔嗌的阿不点心拼盘$78(我估系镇店之宝)卖相好靓的虾挞,原来系普通的咸蛋炸虾球加个挞,但两者系唔痴埋,两个独立的食材摆埋一齐,有点失望,味道系ok的粟米海鲜饺,食落无咩味,亦感觉唔到食到咩馅,皮唔算薄,都系有点失望🙍🏼拼盘唔错,都系个卖相最靓的鲍鱼烧卖,鲍鱼系最好食,隔离的系虾饺,大大粒,再隔离的系黑蒜日本带子饺,最尾的系金鱼饺,卖相亦未至于整得好精致,好难食,唔知个馅系啲咩,唔知自己食紧咩最尾呢个先系最离谱,我觉得自己根本净系食紧一旧酥,入面的馅咬开系见到的,一堆酱的物体,食唔到肉,酥皮厚到一个点…食食下见到张枱有蚁的虫
食食下见到张枱有蚁的虫