2023-06-18
呢间铺头一直都on the list 今日生日就特登黎试下😛Lunch 黎食佢分左2个set咁我地就叫左贵少少嘅斗set 一开始佢个前菜上左个鲣鱼同埋海胆鱿鱼🦑鲣鱼好嫩滑同埋有淡淡佢经过浸泡嘅酱香🤤而海胆鱿鱼果然系真材实料👍🏻食材好新鲜一啖食落去有好smooth 嘅感觉😋之后上左个蚬汤好鲜甜粒蚬肉都好大粒🤩加上佢系攞茶杯黎饮加左d玩味落去几特别🤫之后再分别上左珍宝带子,池鱼腩同火炙大拖罗,大拖好肥美个油香好好食😋珍宝蚝好大粒同好新鲜,配埋佢特制嘅柚子汁更加将佢升华上一个lv😝之后上左几件炸物:炸青椒,炸希灵鱼,烤鱿鱼同炸星鳗,佢全部炸物都铺左好薄嘅炸浆所以全部都食到食材本身嘅鲜味👍🏻炸得好香口而我个人最钟意佢个星鳗🤤之后有个伊势海老配海胆,一啖食晒好满足,个龙虾🦞经过炙烤有淡淡嘅火香,配番本身就新鲜嘅海胆简直冇得输🤫最后上个明太子茶渍饭就不过不失啦最后因为生日关系佢送左个拿破仑比我地好好食😂👍🏻👍🏻好食过出面甜品店整嘅好多🤣至于佢个水蜜桃都好juicy好甜😊Overall 黎讲呢间小店我都几推荐比大家,因为佢铺头较细较容易控制住食材质素维持系高水准👍🏻服务态度都好好🤓师傅会详细讲解每样
最后上个明太子茶渍饭就不过不失啦
Overall 黎讲呢间小店我都几推荐比大家,因为佢铺头较细较容易控制住食材质素维持系高水准👍🏻服务态度都好好🤓师傅会详细讲解每样菜式比你听又会同你倾下计好nice 😝价钱黎讲我觉得完全对得住呢个价钱😙食材质素高同埋食完都ok饱😋呢个质素系港岛区好多Omakase 都要一倍价钱😂
价钱:9/10
食物:9.5/10