2018-12-25 3055 浏览
近来去饮茶的地方食到有d闷,就算订了台,去到都要等先入得。见九龙湾有新开酒楼,虽然在写字楼区,但都试一试佢。12点几去到,只系得几张台有人,可能真系地点问题,比起商场既酒楼静好多。食到差不多完,都坐咗七八成。但因为佢有房,所以唔知房有无人坐。环境都唔差,因为新开无耐,所以都好干净。坐位都好阔落,一d都唔迫。亦都因为人唔多,所以好好招呼,不断有人饮茶。唔知系咪茶钱包咗,因为成$25一个茶位。好,讲返食物,一般酒楼的点心都有供应。仲有一d特别少少既,如竹炭义烧包,润肠波菜饺等。另外炸云吞都推介,好脆,脆到你一咬个个都听到声(因为太静啦间酒楼)。鲍汁凤爪不过不失。另匿个生煎野菌包都ok,但我觉得唔够脆。红枣糕可以,同另一间食开既拍得住。匿个就系竹炭义烧包,食唔出有咩分别。食完之后仲叫埋甜品,芦荟荔枝糕,金丝蛋散。虽然甜品唔系做得好出色,但系佢可以一件件叫,最少叫两件,人少少可以叫多几款。整体嚟讲,静静地,慢慢叹吓系一个唔错既选择。

鲍汁凤爪不过不失。

另匿个生煎野菌包都ok,但我觉得唔够脆。

红枣糕可以,同另一间食开既拍得住。

匿个就系竹炭义烧包,食唔出有咩分别

整体嚟讲,静静地,慢慢叹吓系一个唔错既选择。
2018-12-15