次次黎九龙城都食泰菜,今次终于试到其他菜式😍朋友住九龙城,介绍呢间位于九龙城既川菜,餐厅3月先开张,但已经晚晚排晒长龙🤭餐厅主打食川菜,厨师系四川人,所以味道都好正宗,重点系价钱好相宜。.▪️辣子鸡 $138今日我地黎得晏,卖晒无骨既鸡,店员问我地有骨既要唔要,我地都觉得ok就照食,原来全部系鸡翼斩件再爆炒,所以主要系一条大骨,都食到既,味道方面麻辣味够香浓,咸鲜醇香,略带一点回甜。我地叫左小辣都好麻👍🏻真系好正宗风味。.▪️水煮桂花鱼(半条) $248水煮鱼有分生鱼同桂花鱼,识食当然要叫桂花啦,又滑身又少骨。一上碟,睇到锅面系一片红辣椒,鱼片鲜嫩可口,轻轻咬一粒花椒,舌尖就感受到麻辣辣的快意。就算嘴上觉得辣,但喉咙唔觉得辣,胃里面又唔会唔舒服👍🏻.▪️大盘花菜 $88炒花椰菜,如果以为自己屋企都煮到就错晒啦,因为呢碟𩠌个精华系要用油炸过(无听错 ,系炸),要快炸再上碟加上青辣椒、葱等惹味配料先可以做到爽口又淋身,好有四川风味👌🏻.3人晚餐平均$1xx/人头,暂时未有酒牌,仲可以自己买酒入黎饮,加上味道正宗又唔贵,难怪刚开业就排晒长龙🤭最后仲送左冰粉俾我地食,甜甜地又够冰,糖水黎讲几特别🥰
▪️辣子鸡 $138
辣子鸡

▪️水煮桂花鱼(半条) $248
水煮桂花鱼(半条)

▪️大盘花菜 $88
大盘花菜

冰粉
辣子鸡
水煮桂花鱼(半条)
大盘花菜