2008-05-28 203 浏览
五月廿四日(六)因要整电话出左太子,第一站系奇趣饼家,因为通常整电话都要排队等,所以系度买番d野食等既时候唔使咁闷~ 买左以下几样:豆沙烧饼($3)本来无o念住买佢,但见佢新鲜出炉又忍唔住手买番个。今次尼个真系热到辣手,仲好食过上次,皮更加软术,豆沙饀依然分怖均匀,下次要买番几个系屋企慢慢食先得!鸡仔饼($14/半磅)尼度鸡仔饼皮系软身,个人其实喜欢皮微硬鸡仔饼多d,因为个皮会香d配合起个饀会更有香味。饀黎讲就真系非常好,食落唔会有肥腻或者多油感觉,而鸡仔饼南乳香味非常够~ 和澳门晃记硬鸡仔是两种截然不同风格~ 唯一相同的是同样美味!光酥饼($8)上次买唔到,今次终于买番喇。老婆攞左返去食,暂时未试到~买左三样野装埋成袋都系$25,d饼食几日都未食晒,又好食又抵食~
五月廿四日(六)

豆沙烧饼($3)

鸡仔饼($14/半磅)

光酥饼($8)
上次买唔到,今次终于买番喇。老婆攞左返去食,暂时未试到~

鸡仔饼
光酥饼(细)