2023-12-02 336 浏览
事缘今日谂住去买蛋挞,之前食过都几好食,谂住买两盒送俾朋友食,我首先叫咗一盒半打,谂谂吓都系买多半打,卖包收银服务员开始黑面,同隔篱𠮶个服务员讲要分两盒,跟住𠮶边𠮶个服务员口噏噏唔知佢讲乜,跟住我问清楚,原来佢话如果要分两盒公司规定一定要比多$5,跟住我话你哋冇写明同埋我唔系你哋职员我点会知呢,跟住我同佢讲你应该写明,我亦都问佢,如果分两个人嚟买使唔使收,佢话唔需要,其实都怪怪地,如果真系要多收$5可以好态度同我讲,同埋真系唔明点解要收多$5,两个服务员态度极度差,于是我同佢讲,我来买嘢不是受你气的,如果你要收多$5,唔该你客气同客人讲,其实这间红茶是好食的,但唔该留意吓训练吓服务员对客嘅态度,请红茶负责人留意
外卖自取