2021-04-19
其实知道左依间餐厅都一段时间,🗣出名抵食,到最近先真系试到佢咩真材实料🤓首先间店嘅位置的确系要🚶🏻♂️🚶🏻♂️行耐少少,睇住google map 揾。附近左右其实都仲有几间有feel 嘅小店。到左个阵时间尚早,所以就算冇booking, 我地都系第一枱晚市客,🙆🏻♀️唔洗等直入。不过就算真系等,其实佢个等候环境都好写意。因为佢店外都有d 长凳比人坐住等,📸打埋卡都仲得。拎飞系电子飞。入到去其实间店内环境会比较有情调,灯光嘅颜色都唔系明亮型。我地嘅目标好明确,就系佢嘅扒。其实佢d 选择唔算多,主要都系食牛。🐂最后我地叫左一set 最平嘅牛扒同埋我个burger🍔🍔。牛扒真系好唔错,好软同好有牛味,份量唔系特别多,但其实可以加钱加量。另外我都钟意佢地嘅整法唔会令牛嘅表面好"浓"。碟上嘅蒜🧄我冇食,但朋友话几好食,成个食晒。另外好值得一赞👍🏻👍🏻👍🏻嘅系佢薯条好浓好香👃🏼嘅黑松露味,虽然佢系普通薯条但唔点酱都已经好好食。唔油又脆,仲好热。🍟薯条食晒一碟之后系任加,服务员都好有眼力一见到我地食晒就主动问加唔加。🍟其实个burger 都好优秀。平时我呢系食m 记嘅安格斯都觉得唔错,但依个价钱虽然
入到去其实间店内环境会比较有情调,灯光嘅颜色都唔系明亮型。
最后我地叫左一set 最平嘅牛扒同埋我个burger🍔🍔。
其实个burger 都好优秀。平时我呢系食m 记嘅安格斯都觉得唔错,但依个价钱虽然系m 记嘅几倍,不过真系物有所值,食完完全唔会觉得唔抵。块牛够晒厚,仲要超级超级juicy💦💦,一d 都唔dry。另外贴心位系佢张纸好方便我拎住黎食,唔洗用刀切开个包(本人唔钟意用刀切,因为个包会篇晒),又唔会整污糟只手,顾及天下女友嘅淑女形象💃🏻
特别一提,佢嘅toilet 隐蔽得黎又隐得好有style,哈哈。准备去依间店嘅朋友绝对可以去探索下🤣🤣
依间店系可以再食之选👅👅
价钱💰💰