2023-11-30
前排返工好忙,终于得闲啲,想揾间chill得嚟又好食嘅餐厅拍吓拖,之前食过依间嘅lunch,质素都唔错,一于试埋晚餐~叫咗个二人餐,有生蚝、前菜、汤、重点有威灵顿牛柳,仲有意粉、餐饮同甜品㖭!生蚝配有平时都有嘅柠檬同cocktail source之外,仲有个柚子醋都几特别,食完好开胃~前菜我哋就嗌咗巴马火腿配蜜瓜同慢煮西班牙八爪鱼暖薯仔沙律。巴马火腿配蜜瓜,蜜瓜够爽甜,配埋咸香嘅巴马火腿食,真系prefect match~慢煮西班牙八爪鱼暖薯仔沙律,一上台就闻到好香嘅八爪鱼味,慢煮嘅八爪鱼煮到好软身,但仍然保留到八爪鱼嘅鲜味蟹肉龙虾浓汤,淡淡嘅龙虾香,仲真系饮到有蟹肉,真材实料!最期待嘅慢煮美国威灵顿牛柳,最外面有层松脆嘅酥皮,包住层杂菌粒,再包裹住牛柳,块牛柳仲系粉嫰㗎!好正~帆立贝蕃茄酱意粉,又系超足料,条条意粉都挂有蕃茄酱除咗餐饮,甜品仲有tiramisu同奶冻,超满足!!
蟹肉龙虾浓汤,淡淡嘅龙虾香,仲真系饮到有蟹肉,真材实料!
帆立贝蕃茄酱意粉,又系超足料,条条意粉都挂有蕃茄酱
除咗餐饮,甜品仲有tiramisu同奶冻,超满足!!