2024-11-15 18 浏览
登龙街向来都食街,地铺楼上铺都好多选择,永光中心上面都有唔少餐厅又比较贴地。今次黎到呢间意大利餐厅,唔好睇佢装修靓靓,但食物就好亲民,我地食左个2人餐每人都系$298咋。点解有7款食物?因为我地每人都拣唔同食物再share咁咪可以一次过试晒所有野啰 😆。Parma Ham with Burrata FoamAppetizer系Parma Ham with Burrata Foam,ham衬cheese经常都会食,但系将burrata好似分子料理咁将佢变成泡泡就特别好多,仲可以用泡泡包住块ham一齐食tim。手拆蓝蟹肉多士如果你个口坚系好大,我建议你一啖食左佢,咁蟹肉就唔会跌到周围都系,呢块多士真系好足料,劲多蟹肉好足料。白酒煮活蚬意粉新鲜蚬真系唔同d,嫩嫩嘅蚬肉,仲有新鲜蚬肉汁煮嘅意粉。炭烧三黄鸡胸青酱长通粉三黄鸡特别重鸡味,今次用上鸡胸都唔会特别鞋。香煎三文鱼柳三文鱼柳都系配上青酱,另外仲加左柠檬汁入去,三文鱼鱼皮煎到脆脆,口感上加埋鱼肉就做到好大对比。炭烧西冷西冷由于系用炭烧,有阵炭烧香,薯蓉都打得好滑。Tiramisu食意大利菜当然要食tiramisu ,酒味刚刚好,做法正宗。📍

Parma Ham with Burrata Foam

手拆蓝蟹肉多士

白酒煮活蚬意粉
新鲜蚬真系唔同d,嫩嫩嘅蚬肉,仲有新鲜蚬肉汁煮嘅意粉

炭烧三黄鸡胸青酱长通粉
三黄鸡特别重鸡味,今次用上鸡胸都唔会特别鞋

香煎三文鱼柳

炭烧西冷
西冷由于系用炭烧,有阵炭烧香,薯蓉都打得好滑

Tiramisu
食意大利菜当然要食tiramisu ,酒味刚刚好,做法正宗

📍Savor Kitchen (铜锣湾)
铜锣湾登龙街28号永光中心13楼

@savorkitchen