2011-05-30
母亲节饭。食物牛展,卖相几唔错,晶莹通透,切得薄薄,食落还算软身,不过未算爽,可以更好既牛展。烧腩仔叉烧,烧腩仔个皮烧得香脆,以烧腩仔黎讲,肉香系收货,系很不错的烧腩仔。叉烧用上系瘦瘦的,睇落都几干身,不过食落唔韧,肉香就一般既叉烧。虾多士,炸得够干身,唔会食落好油腻,吃起来亦脆口,唔洗用上沙律酱都好食。田鸡煲,田鸡肥美,不过略为咸左d。崧子虾仁炒西芹,虾未算鲜爽,崧子反而唔错,脆脆的。扒豆腐,家常小菜,一般水准,汁太多,一咬旧豆腐成口汁。炸子鸡,系呢到既名物,肉质嫩滑,鸡皮泛油够薄香脆,脆卜卜,不过鸡皮冇咩肥就好似差咁d野咁。煎酿鲮鱼,原先想要桂鱼卷,不过煎酿鲮鱼已好少食肆做,街上亦唔系好多地方有得买黎自己整,就要碟黎试下。鲮鱼肉结实,可口惹味,系好送饭既酿鲮鱼。凤城炒饭,炒得干身,料咩都有d,亦够多,系埋尾饱肚既选择。西米布甸,食落感觉麻麻地,唔多滑,味又淡淡,唔多识欣赏呢个西米布甸。服务,我个人就唔多接受,明明有上菜位,不过上菜总系唔系上菜位,失惊无神从后伸手收碟,客人食紧野,唔好彩打潟点好呢,真系唔系好明系唔系真系要咁急一见人食完就要收碟,又唔系有野上枱唔够位。呢d情况其实经常
食物
牛展,卖相几唔错,晶莹通透,切得薄薄,食落还算软身,不过未算爽,可以更好既牛展。 烧腩仔叉烧,烧腩仔个皮烧得香脆,以烧腩仔黎讲,肉香系收货,系很不错的烧腩仔。叉烧用上系瘦瘦的,睇落都几干身,不过食落唔韧,肉香就一般既叉烧。 虾多士,炸得够干身,唔会食落好油腻,吃起来亦脆口,唔洗用上沙律酱都好食。 田 鸡煲,田鸡肥美,不过略为咸左d。 崧子虾仁炒西芹,虾未算鲜爽,崧子反而唔错,脆脆的。 扒豆腐,家常小菜,一般水准,汁太多,一咬旧豆腐成口汁。 炸子鸡,系呢到既名物,肉质嫩滑,鸡皮泛油够薄香脆,脆卜卜,不过鸡皮冇咩肥就好似差咁d野咁。 煎酿鲮鱼,原先想要桂鱼卷,不过煎酿鲮鱼已好少食肆做,街上亦唔系好多地方有得买黎自己整,就要碟黎试下。鲮鱼肉结实,可口惹味,系好送饭既酿鲮鱼。 凤城炒饭,炒得干身,料咩都有d,亦够多,系埋尾饱肚既选择。 西米布甸,食落感觉麻麻地,唔多滑,味又淡淡,唔多识欣赏呢个西米布甸。 服务,我个人就唔多接受,明明有上菜位,不过上菜总系唔系上菜位,失惊无神从后伸手收碟,客人食紧野,唔好彩打潟点好呢,真系唔系好明系唔系真系要咁急一见人食完就要收碟,又唔系有野上枱唔够位。呢d情况其实经常发生,都系今次忍唔住写下发下蹹风。
环境,无咩投诉,正正常常,光光猛猛。
价钱,散叫几抵食。