2024-09-05
今日约咗好耐无见的朋友黎食呢度食晚餐,餐厅楼底高空间感好够,而且佢可以远眺维港,仲望到维园,今晚黎食下佢个Tasting Menu先,就咁睇Menu就见到有好多种类的唔同食物,听职员介绍全部都系用上时令食材。自家制酱汁煮南非鲍鱼鲍鱼切好一块块,好淋入味得黎唔会过咸,佢连个配菜白萝卜都整到好出色😍季节刺身三款(秋刀鱼 吞拿鱼 鲷鱼)我平时好怕鱼腥的人,呢个秋刀鱼刺身一啲腥味都无,仲有好浓郁的鱼味☺️金鎗鱼腩手卷职员介绍已经做左调味,酱油都唔使点,就咁用手拎住食,真系好鲜味,睇到啲饭粒系粒粒分明。海鲜茶碗蒸职员好细心,帮我哋打开个盖,怕我哋会热亲,睇上去唔系好大碗,点知食落又大碗又足料,调味亦都做到非常恰当。澳洲龙虾一上枱就已经闻到好香的烧牛油味,已经整好啲肉出嚟好方便食,龙虾肉爽口弹牙。香煎鹅肝伴自家制酱汁个鹅肝一咬入口即溶,伴以整到好香脆的多士食,再配上自家制蓝莓汁食,可减低油腻感,呢个大推。美国顶级牛柳薄烧系包住啲葱黎食,好软熟又好香。厚烧配上蒜片食又系好正😍😍烟肉香蒜炒饭炒得好香,好有镬气,烟肉带点咸香,食完呢个就开始好饱🤣🤣炒什菜正常发挥精选甜品系提子啫喱,职员介绍系厨师自家制,啫
自家制酱汁煮南非鲍鱼
季节刺身三款(秋刀鱼 吞拿鱼 鲷鱼)
金鎗鱼腩手卷
海鲜茶碗蒸
澳洲龙虾
香煎鹅肝伴自家制酱汁
美国顶级牛柳
烟肉香蒜炒饭
炒得好香,好有镬气,烟肉带点咸香,食完呢个就开始好饱🤣🤣
炒什菜
正常发挥
精选甜品系提子啫喱,职员介绍系厨师自家制,啫喱入口好烟韧,配上个提子汁好食到食多几杯都仲得呀。
呢度食饭个氛围一流,职员服务态度又超级好同友善,好有心留意客人用餐状况,每道菜式都会介绍。👍👍👍👍👍