2017-05-31
之前同屋企人食过牛扒先生的自助午餐,已很想试下佢吔自助晚餐, 佢地自助餐质素很高,有五星级酒店水准。今次K先生想食自助餐,我就提议去食牛扒先生自助晚餐。我地选择了第一轮晚餐时间,六点开始,我地五点四十五分已到了。我地被安排有窗口位的座位给我们,环境好好,坐得好舒服。六点正,我地就开始出发拎野食。K先生最钟意食海鲜,我同佢一齐排队拎生蚝,生蚝好新鲜即开即食,K先生话好新鲜,好鲜甜,所以佢拎左好多转生蚝。仲有其他海鲜,如长脚蟹,虾,啱唒K先生。 由于我不食生冷野,所以我选择食热盘先,第一轮,食了花胶海参,好入味;另外蒸鱼,苏皮汤,都不错。平日可以食甜品当晚餐,见到佢地甜品区,未食已很满足。呢度甜品款式有好多款,我款款都有试,牛奶布丁超正,很香很滑,食完觉得好满足。呢度有我很喜欢嘅M字头嘅雪糕,食咗三球,配上即焗心太软,这个配撘真系绝配我同K先生食完都话下次要再来食,而且我地觉得佢地自助餐食物真的有五星级酒店水准。
今次K先生想食自助餐,我就提议去食牛扒先生自助晚餐。
六点正,我地就开始出发拎野食。
仲有其他海鲜,如长脚蟹,虾,啱唒K先生。