2018-08-22 304 浏览
大陆既传统早餐好出名既煎饼果子,终于都系香港见到~其实未试过正宗既煎饼系咩味,所以都好难去评价呢样野,但系味道又ok。由于我五系堂食,带番去已经过左一个钟先食,所以味道都要打个五折。呢度一人份北京烤鸭煎饼,即买即整,即场做出黎既时候真系好香,充满煎饼同蛋既香味,拿上手会被辣到。而且分量好大,一人份其实女仔都五会食得晒,建议两个女仔一齐share。入面会有烤鸭+甜面酱+芫荽+青瓜+煎蛋+葱+脆脆(我怀疑有但食果时软晒),烤鸭五少,馅料非常面,一口咬落去好满足,青瓜丝同芫荽中和左烤鸭既油腻,蛋香和饼香亦有,我无要辣椒酱,但好似加左会味道层次更丰富。我系度林,既然系北京烤鸭煎饼,会五会包埋大葱丝更好味?有时候面包馒头食腻,煎饼都系比较新奇既选择,又够饱肚,不错的。

2018-08-19
等候时间
5 分钟 (外卖自取)