2022-02-12 1085 浏览
一间收藏左但一直都无时间去食既和牛铺头😋Mashi No mashi个位置其实都几方便,静中带旺,间铺位置唔多,买完飞等大约廿分钟到就入到去。叫左三样野,和牛沾面、和牛丼,同和牛饺子。上菜速度都几快,10分钟左右上齐哂三样野。- 和牛沾面(叫左冻面,感觉弹牙啲)有交足货㖞,一大块熟成和牛,入口即溶,冻面好弹牙;个牛骨汤够哂浓,有少少牛肉碎,可以挂哂上个面度,唔错!食哂啲面之后,可以叫店员加汤,系加铿鱼汤,饮埋,啱啱好👍🏼- 和牛丼睇落好似细细碗,但系比足两块和牛,和牛会烧过,加埋啲肉汁,比沾面肉味更浓,仲有啲烧香味;面头仲有一个日本蛋黄,捞埋饭食一流;啲饭都同样有啲和牛碎,好味👍🏼- 和牛饺子虽然价钱真系贵左啲,$120/6粒,不过真系几唔错,全只饺都系和牛,加埋少少黑椒、葱,煎到好香口。吧枱后面有一间熟成房,放满哂和牛,熟成左既牛比一般牛浓味好多,而且佢地拣既部位都好好,好淋,油花好平均,真系值得一试👍🏼
一间收藏左但一直都无时间去食既和牛铺头😋

- 和牛沾面(叫左冻面,感觉弹牙啲)

- 和牛丼

- 和牛饺子