2022-09-19
今年嘅生日饭简左呢间意大利餐厅🤌🏻 楼底超高仲有三层,餐厅装修内部同装饰都用左浅粉红色加米白色 ,加上设计好有意大利风情😍😍 🦪Clams $138 呢个系做左research先叫嘅,好多人都赞佢个汁做得好好。试完果然系好好好食!首先佢个蚬粒粒都劲饱满劲鲜味,吐沙都吐得好干净,食得出唔系急冻嘅👍🏻 而酱汁系酸酸辣辣嘅海鲜酱,texture系偏浓厚,好啱攞嚟配伴碟嘅蒜蓉包🤌🏻🤌🏻 🦆Duck Ragu Pappardelle $188 主菜叫左手工阔条面,呢个系signature pasta。 个酱系好浓烈嘅鸭肝味,接受唔到嘅人可能会觉得有啲膻,仲有一丝丝嘅鸭肉。 阔条面系手工制,口感好弹牙,仲有淡淡嘅蛋味。 呢个意粉唔算系我最喜欢嘅口味,但真系唔系一个好common,可以周围都食到嘅一个意粉,所以都值得一试😋 🐂Braised Ox Cheek $258 另一个主菜叫左Ox Cheek,牛肉炖得好软腍软绵,啲筋系入口即化😍 牛味都好浓,配上底下嘅薯蓉同埋芦笋,可以中和下牛肉嘅油腻感🤌🏻
🦪Clams $138
🦆Duck Ragu Pappardelle $188
主菜叫左手工阔条面,呢个系signature pasta。
阔条面系手工制,口感好弹牙,仲有淡淡嘅蛋味。
🐂Braised Ox Cheek $258