2023-05-26 399 浏览
工作的超级超级累,就想吃点好东西餐厅价钱我觉得其实唔系好贵,但系入到去有一种高级餐厅嘅感觉首先入到去坐低,店员超亲切的殷勤饮递上一杯热茶, 我畀满分店长,好耐冇试过去一间餐厅食饭,觉得咁有礼貌,令人哋直情谂定下餐都想返嚟再食今次拣咗犇盛合呢个餐超级大份,又有刺身、牛肉、鸡肉、海鲜 仲有蔬菜,每次食完都系冚住个肚走蟹肉沙律蔬菜新鲜,酱汁唔会太多, 蟹肉份量食完系会令人觉得满足刺身三点就话系三点,但系其实有4种蟹柳、北寄贝、三文鱼、吞拿鱼野菜盆识食就梗系先落菜,等个汤底更加清甜啦大葱、粟米、娃娃菜、冬菇汤底拣咗日本花胶元气鸡汤锅牛肉我觉得份量不少有三种澳洲一级肉眼、安格斯小牛扒、 五花腩最正系𠮶个鸡肉,一开始连埋菜放入去到最尾食最后𠮶件仍然系非常嫩滑鱼、帆立贝、 虎虾虎虾开一半仍然好大只, 虾头有膏,虾肉爽口打边炉最怕叫鱼肉,怕会有骨今次鱼肉完全冇骨,非常鲜味,鱼肉结实帆立贝都好大只最钟意一个人打边炉,想食乜就食乜觉得生啲又可以再放返落去所以话服务态度满分系无论加汤+茶,店长都好细心咁留意住, 完全唔需要出声叫食到最尾上埋豆腐雪糕,完美的终结
工作的超级超级累,就想吃点好东西

餐厅价钱我觉得其实唔系好贵,但系入到去有一种高级餐厅嘅感觉

今次拣咗犇盛合

蟹肉沙律
蔬菜新鲜,酱汁唔会太多, 蟹肉份量食完系会令人觉得满足

刺身三点
就话系三点,但系其实有4种
蟹柳、北寄贝、三文鱼、吞拿鱼

野菜盆

识食就梗系先落菜,等个汤底更加清甜啦
大葱、粟米、娃娃菜、冬菇

汤底拣咗日本花胶元气鸡汤锅

牛肉我觉得份量不少有三种
澳洲一级肉眼、安格斯小牛扒、 五花腩
最正系𠮶个鸡肉,一开始连埋菜放入
去到最尾食最后𠮶件仍然系非常嫩滑

鱼、帆立贝、 虎虾
虎虾开一半仍然好大只, 虾头有膏,虾肉爽口
打边炉最怕叫鱼肉,怕会有骨
今次鱼肉完全冇骨,非常鲜味,鱼肉结实
帆立贝都好大只

最钟意一个人打边炉,想食乜就食乜
觉得生啲又可以再放返落去

食到最尾上埋豆腐雪糕,完美的终结

2023-05-24
  • 犇盛合