帝京軒

Di King Heen
2023-07-21 2893 浏览
今日约咗一个老朋友嚟饮茶!纯粹谂住地点方便泊车,又未嚟过试吓呢度嘅茶楼!点知质素比想像中好,环境非常舒服,侍应服务态度优良,而且效率不错 成餐用的非常愉快 不过佢上菜嘅速度真系非常慢,知道佢系即叫即整,不过时间都系有少少长,我哋嗌完个点心好似唔知有冇过半个钟先有嘢食等到肚仔都篇埋 🤣🤣我哋得两个人,嗌唔到好多嘢食,本身谂住嗌个套餐,眼利嘅我睇到有个点心套餐性价比高,而且咩都有啲!所以就试咗呢个,不过唔够饱,最后加多个油盐水浸菜心㗎金钱肚㗎叉烧肠粉我哋𠮶餐一上枱超级兴奋,虽然唔系样样都啱食,不过乜都有啲,因为我本身唔钟意煎炸嘢~个灌汤饺有好多蟹肉喺入面,主要系蟹肉,有个竹笙好好味整体😋不过咸咗少少🤏红枣糕软绵绵,又有口感弹性不会太甜正虾饺,足料不会有太多肥膏正常高质素虾饺水平烧卖有带子喺面头,入面觉得有少少油腻,而且肥猪肉较多,呢个我嫌油得滞潮州粉果,香口好味,个皮都系!不过你都预佢油少少🤏咸水角一定好香口,不过系邪恶之选haha珍珠鸡有鲍鱼!不错个吉仔包造型一流,肚仔饿都忍唔住打给张卡!唔算话太留心,不过做得几好味!极度满足最后加多左个甜品,朋友拣红豆沙,我本身拣豆腐花,但系卖晒😮‍💨
成餐用的非常愉快

等到肚仔都篇埋 🤣🤣
不会太甜正
虾饺,足料不会有太多肥膏
正常高质素虾饺水平

个吉仔包造型一流,肚仔饿都忍唔住打给张卡!
唔算话太留心,不过做得几好味!极度满足

最后加多左个甜品,朋友拣红豆沙,我本身拣豆腐花,但系卖晒😮‍💨🥲所以跟朋友食红豆沙算!虽然佢叫陈皮红豆沙$40一碗,不过个人食唔出陈皮味…

整体非常高兴满足!有机会会再嚟
用餐时段