其实铁牛我已经食过好多次 自从小王牛肉面水准下降咗之后 佢已经系完全取代咗我心目中香港台湾菜餐厅嘅位置😚因为每一次食整体食物都系中上 而且性价比高🙃不过哩间分店我都系第一次食🤓-✏️鲜蕃茄奋起湖烧鸡腿新竹米粉 ($68)好足料啊系成个鸡腿上嘅套餐🤩超级抵🤩好钟意佢哩个番茄汤汤底系用鲜番茄🍅而唔系𠮶啲好甜好假嘅茄膏 (至少我食落唔觉得系🤣)佢带有新鲜番茄嘅酸味🍅而且新竹米粉完全索晒啲汤汁好好食!烧鸡腿肉嘅肉质未去到超嫩滑 但系都好唔错 而且啖啖都系肉 感觉好满足🐣我觉得新竹米粉仲好食过佢本来配嘅面 大家可以转呢个米粉试下!!〰️✏️香卤滑牛筋 ($49)又系好抵食 份量超级多 每一条牛筋都系大大条 而且卤得好入味🐮佢系未去到质感超级软稔 反而系保留咗一定嘅咬口 口感好好🤩个人觉得超好食啊〰️✏️凉拌小黄瓜 ($29)我以为小黄瓜系切片上 点知原来佢系一条条上嘅🥒凉拌汁酸酸甜甜好开胃 而且小黄瓜食落好爽口 作为前菜一流
✏️鲜蕃茄奋起湖烧鸡腿新竹米粉 ($68)

〰️
✏️香卤滑牛筋 ($49)

〰️
✏️凉拌小黄瓜 ($29)

• 鲜蕃茄奋起湖烧鸡腿新竹米粉
  • 凉拌小黄瓜