餐厅: 喜記蟹將軍
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-04-11 133 浏览
麻烦友懒拆壳又想食蟹食虾食海鲜,我谂呢间都系不二之选🙏🏻有海鲜又有小炒家禽,每一样都咁好食🥰 虽然位置就唔太旺场,不过够晒华丽,用嚟庆祝或者招呼亲朋戚友完全冇问题🤫 人多仲有得包房添‼️1️⃣ 豉椒炒蚬🌶️呢味𩠌真系好惹味🤣 蚬肉鲜甜又肥美,份量亦都好多,食第一只𠮶阵时唔觉,系食多几只𠮶阵时就觉得开始有啲辣辣地好过瘾🫣2️⃣ 喜记正宗炒辣蟹🦀几乎每一台都会嗌炒蟹点可以唔嗌🤣 我唔系好食得辣所以净系嗌咗小辣,但系都已经觉得好够🤫 辣蟹送到𠮶阵时仲热辣辣,侍应姐姐等我影完相之后已经开始郁手帮我拆壳,咁好嘅服务真系唔系边度都有㗎🤣 蟹钳劲多肉,结实爽口,招牌菜真系非佢莫属🙏🏻 呢到仲准备好晒手套同湿纸巾俾我哋食完可以清洁返对手劲贴心✨3️⃣ 喜记椒盐富贵虾🦞除咗蟹之外仲有好多海鲜,完全就系比相吸引咗🤫 上枱见到简直”哗”一声,整到金黄色好好食欲~估唔到嗌虾都有侍应姐姐走嚟帮手处理啲壳🫣富贵虾新鲜又ᴊᴜɪᴄʏ,食落仲带有少少辣,我觉得连埋啲葱一齐食更美味😋4️⃣ 蒜蓉时蔬🥬估唔到时蔬会系油麦菜😍 一餐饭点都要嗌啲绿叶先叫完美,用蒜蓉炒好入味,鲜嫩又唔老~5️⃣ 招牌蟹油炒面🥢用蟹油嚟炒面都系第一次食😚 本身仲以为会
麻烦友懒拆壳又想食蟹食虾食海鲜,我谂呢间都系不二之选🙏🏻

1️⃣ 豉椒炒蚬🌶️

4️⃣ 蒜蓉时蔬🥬
蒜蓉时蔬

5️⃣ 招牌蟹油炒面🥢
招牌蟹油炒面

用蟹油嚟炒面都系第一次食😚 本身仲以为会好油腻点知竟然一啲都冇,取而代之系蒜香味好浓~ 炒面面条弹牙,配埋葱同芽菜,ᴘᴇʀꜰᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ🤩

6️⃣ 姜汁番薯糖水🍠
姜汁番薯糖水

食到最后仲送咗糖水~ 姜茶未必个个钟意饮,但系加埋番薯就啱哂食完蟹之后食啦🤫 因为姜可以驱寒,而番薯丰富嘅纤维又可以帮身体排出多余嘅油脂,一碗仔就啱啱好啦✨
豉椒炒蚬
喜记正宗炒辣蟹