2023-12-06
赶住上堂要快闪晚餐,车仔面绝对系不二之选,嚟太子有间抵食车仔面份量满泻同时爱心亦满泻,有得买面券去留畀有需要街坊医肚系人都唔知,大胃不嬲都怕烦,所以一定拣精选系列,见有猪杂面咁得意,坊间少见,就整碗嚟试吓里面有齐猪头肉、猪脷、猪横脷、生肠、猪粉肠、大肠、猪膶、猪心等等,大卡士到呢,逐件加都唔只$55,而且爽口好食虽然系猪杂,但处理得好干净如果系芫荽控,加$1可以多芫荽,加到成座小山丘咁多,兴奋兴奋胃民比较有主见嘅,就拣返自选三𩠌面,萝卜劲大嚿,煲得劲腍劲入味,牛筋大大嚿但又煲得弹牙,保持到佢应有嘅质感牛肉饼其实系饼型嘅牛丸,爽弹具牛香,好食到濑尿就连米粉唔使加底都有好多,卤水汤底唔会好咸,味道温醇跟餐可以加钱要支装饮品,饮茶就鲜腻饮豆浆可以中和浓郁嘅味感太阳饼即系炸虾饼,同坊间个样有啲唔同,咬落外皮激脆,里面啲虾肉起晒胶,口感同香味都系一流凉拌鱿鱼须有少少辣,份量越食越觉得佢多,冇谂过份量咁多,辣辣地嘅酱汁几惹味开胃,肉质鲜滑
份量满泻同时爱心亦满泻,有得买面券去留畀有需要街坊医肚
虽然系猪杂,但处理得好干净
牛肉饼其实系饼型嘅牛丸,爽弹具牛香,好食到濑尿
就连米粉唔使加底都有好多,卤水汤底唔会好咸,味道温醇
跟餐可以加钱要支装饮品,饮茶就鲜腻
饮豆浆可以中和浓郁嘅味感