2019-06-13 500 浏览
大家黎到天后,除左谂起维园大球场外,仲会谂起咩呢?自从今日以后,小编就会谂起系施弼街既一间串烧店—「烧喜」。首先系因为店内嘅环境都几舒适,店面虽则唔算大,但座位都算阔落,感觉系特别适合同好朋友倾下计,慢慢食嘅休闲串烧店咁,而且老板都几亲切,所以小编印象都特别深刻。除此之外,店内嘅食品都几吸引,特别系串鸡皮,鸡翼烧同京葱牛肋粒。先讲「鸡皮」啦,鸡皮炸得好松脆可口,调教味道都适中,价钱亦合理,小编觉得可以再食多次,但缺点就系鸡皮串埋一齐太薄,进食方面就比较难啲。其次就系「鸡翼烧」,老板事先将鸡翼一分为二,方便客人进食,呢个细心行为的确抵赞,而且味道唔错,虽然只系用盐黎腌制,但亦都唔会盖过原先嘅肉味,反而将鸡翼嘅味道更加带出黎,所以小编诚意推介俾大家,希望大家可以黎试下。最后系「京葱牛肋粒」喇,牛肋粒同样都系用盐腌制嘅,仲配上甜甜地嘅酱汁上面,同时老板都再次好用心咁将牛肋粒嘅边烧到脆口,当夹起牛肋粒再连埋爽口嘅京葱一齐食嘅时候,仲可以加添多一份清爽甜嘅层次感,将肉味更加升华。总结而言,小编认为要求唔高嘅人,都可以黎呢间小店一试嘅,除左试呢度嘅食物,最重要仲可以一尝呢度亲切嘅人情味添。
大家黎到天后,除左谂起维园大球场外,仲会谂起咩呢?

自从今日以后,小编就会谂起系施弼街既一间串烧店—「烧喜」。

2019-06-12
  • 鸡翼烧  /鸡皮