2023-11-12 777 浏览
形点这间区outbacks 周末周日经常午餐时间要在门外等好长时间。原因不单止是人多,也是因为人手不足所致。今天星期日11月12号,我们一行二人去到餐厅门口揿飞仔,我攞到58号飞,佢嗌到47号。之后我望入餐厅,发现好多吉位,全部都系枱面是堆积上手客人的碗碟,然后再望餐厅出边嘅户外嘅seats,与及吧枱,全部都一样系上手食客净落嚟嘅碗碟同埋食物残渣。根本冇人执枱。我同门口比飞我哋嘅侍应讲,我哋想坐出边,佢话人手不足,出边未有人执枱,跟住我话我哋等唔到10张飞,你有吧枱俾我哋好吗?跟住佢话等阵睇吓有冇人得闲执吧枱。因为我好好礼貌,所以佢真系揾个人同我执个巴枱俾我哋坐,唔使我哋排队。我哋大概用餐接近45分钟便走,全程餐厅门外都系积满好多个等嗌飞的人,而餐厅里头依然继续好多未执枱嘅吉位。户外嘅座位全部都系吉的,但系冇人执枱。人手不足的问题浪费了食客宝贵的时间。佢特登唔请人?定系请唔到人?