2023-07-04 214 浏览
成间餐厅好大好多张枱,但得两位女侍应,要负责落单,传菜,Set 枱,执枱,埋单收钱。所以服务一定唔会好。入到去坐咗好耐,举左手一段时间,都冇人会理你,当你揾到一个人,佢就叫你等阵,转头佢又去忙第二样嘢,唔记得咗你,我都知道唔关个职员事,因为佢真系好忙。而且听到佢同啲客人倾偈,其实都系Nice嘅。其实餐厅想悭钱唔请咁多人,就应该用QR code落单,起码可以减少左客人等人落单嘅时间。早餐价钱系抵食嘅,不过份量都唔算多,猪扒好细块,多士冇咩牛油。煎鸡蛋一阵麻麻哋嘅油味,不过煎得唔错。应该都系用啲好cheap嘅油。总括嚟讲,呢间舖头嘅败笔系老细悭皮。唔愿意投放成本入去员工同埋食材方面。员工(不论楼面定系厨房)似乎尽力了。