每次经过依间舖头,都见好多人等位,今日见早早地,等嘅人唔多,就排队试试 排队无聊时🤳,睇吓食评有乜推介(其实只系睇相),见好多toro相🐟,我估应该系依度招牌菜 🍱等咗半个钟左右就入得喇,点咗两个定食,第一个: 鱼腩蓉饭定食($135),其实我对鱼蓉饭有情意结,一来我钟意𠮶种有得食有得玩嘅食法,第二,就算个鱼唔太新鲜,你都可以用方法调教出更好嘅味道,所以喺香港,通常都会叫鱼蓉饭😅今次我改咗做寿司饭,其实个饭整体都Ok,但我觉得个饭略为酸,好难加调味中和,个蒸蛋都滑,但少咗有汤嘅日式蒸蛋🥚,另外,个面豉汤都有啲过咸,反而我好钟意食𠮶两片萝卜,好清甜。第二个点咗自选丼:我哋点咗3🐟,三文,中拖&大拖,一上枱我觉有啲被fake,依3旧叫中拖⁉️❔❓are you sure?😲依3旧平时食放题叫吞拿鱼,随时都有,依家仲要收$82/3💸💸总括而言,以今次经验,食鱼蓉饭还可🉑️,如果一心嚟食拖罗❌,我会试其他