2023-03-30
之前朋友生日庆祝🎉已经嚟过一次,都觉得唔错👍🏻今次再访见佢地转左新menu添👍🏻👍🏻我就拣左6道菜嘅「招牌季节尝味菜单」~由头盘/沙律/主食/甜品所组成~另外,亦都听侍应哥哥嘅推介再加配咗佢地精选嘅红白酒🍷实行今晚美酒配佳肴😋😋「🥖特式餐包」&「🦀日本红蟹肉豆腐奶冻」佢地个餐包好特别㗎,唔系跟牛油系跟一个面豉酱同紫菜~咸咸地但又同餐包嘅甜味好夹,好有日式嘅感觉~钟意食嘅仲可以无限refill添~至于红蟹肉奶冻,柚子啫喱醋嘅酸味带动出蟹肉嘅鲜甜~再配上豆腐奶冻嘅浓浓豆香,作为第一道菜非常清新开胃~「🦪焗日本生蚝配紫菜牛油」/「🥗慢煮日本A5和牛臀肉沙律」/「🍝波士顿龙虾带子意大利面配自家制樱花虾XO酱」生蚝肥美鲜甜啖啖肉,和牛臀肉沙律嘅臀肉软嫩浓香肉味~加上生鸡蛋同日式烧肉汁,味道令人深刻难忘❤️至于龙虾带子意大利面,佢哋个意大利面质地有啲似拉面,会偏弹牙~龙虾同带子都好鲜嫩,不过略嫌酱汁嘅咸鲜味浓左啲~如果可以淡返啲,海鲜味更出就会更加系我嘅口味~「🐮美国特级牛腰肉配柚子醋汁/澳洲M9和牛牛小排」作为扒房佢哋嘅牛肉系非常出色🌟🌟牛腰肉烧到外边香脆,入面则细嫩富有嚼劲~配上柚子醋汁,味道好
之前朋友生日庆祝🎉已经嚟过一次,都觉得唔错👍🏻
今次再访见佢地转左新menu添👍🏻👍🏻
我就拣左6道菜嘅「招牌季节尝味菜单」~
由头盘/沙律/主食/甜品所组成~
另外,亦都听侍应哥哥嘅推介再加配咗佢地精选嘅红白酒🍷
实行今晚美酒配佳肴😋😋
「🥖特式餐包」&「🦀日本红蟹肉豆腐奶冻」
佢地个餐包好特别㗎,唔系跟牛油系跟一个面豉酱同紫菜~
咸咸地但又同餐包嘅甜味好夹,好有日式嘅感觉~
钟意食嘅仲可以无限refill添~
至于红蟹肉奶冻,柚子啫喱醋嘅酸味带动出蟹肉嘅鲜甜~
再配上豆腐奶冻嘅浓浓豆香,作为第一道菜非常清新开胃~
生蚝肥美鲜甜啖啖肉,和牛臀肉沙律嘅臀肉软嫩浓香肉味~
加上生鸡蛋同日式烧肉汁,味道令人深刻难忘❤️
龙虾同带子都好鲜嫩,不过略嫌酱汁嘅咸鲜味浓左啲~
如果可以淡返啲,海鲜味更出就会更加系我嘅口味~
「🐮美国特级牛腰肉配柚子醋汁/澳洲M9和牛牛小排」
作为扒房佢哋嘅牛肉系非常出色🌟🌟
牛腰肉烧到外边香脆,入面则细嫩富有嚼劲~
配上柚子醋汁,味道好夹,越咬越香👍🏻👍🏻
至于和牛牛小排,完全唔需要啲乜嘢特别调味~
超级嫩滑!油花肉味极均匀,入口齿颊都充满牛香,久久不散🤤🤤
「🥭🌶芒果山椒雪芭」
我钟意食又辣又酸嘅雪糕,因为会好清爽~
而呢款唔止酸辣嘅冲击,入边每一款食材嘅配搭味道都充满唔同嘅层次~
可以送走肉类嘅肥腻之余,再添上一份清爽感令人心旷神怡😌😌