2022-07-03
最近人气新开嘅海鲜任食既「锅卷鸣门 」火锅店,好多人都话要试试,我今次试咗「下忍之卷套餐」$468。餐厅安排我哋坐近鱼缸位置,去拎海鲜真系方便又快捷✨✨劲大个鱼缸放满哂海鲜,非常之有惊喜💕😊🐚海鲜类🐚有赖尿虾、鲍鱼、九节虾、海螺、蚬、圣子、青口、蚝🦪,可以任夹,全部都系游水海鲜好生猛,赖尿虾好大只,虾🦐扎扎跳,鲍鱼仲系咁郁添,好大只💕✨✨拣左个鸳鸯锅汤底,一半系沙白蚬汤底(另加$58), 唔会盖过海鲜嘅味道,火锅煮既鲍鱼,煮完仲系好大只,好爽口弹牙✨✨特别喜欢赖尿虾好大只又厚肉~够爽口,另外可以加钱食松叶蟹🦀或龙虾🦞等✨另一半嘅汤底拣咗寿喜烧,寿喜烧汤底甜甜地😋用来滚牛肉岩哂吖,牛口可以选牛板腱及牛小排,仲有日本产豚肉、鸡肉。✨仲有炸物/刺身/菜类/丸/肠仔/公仔面等选择。✨刺身好新鲜,有三文鱼、油甘鱼、带子等。不过我今次系主打食海鲜唔会食咁多熟食啦😚🥤饮品及啤酒🍻有好多款手工啤酒饮,有热情果啤酒🍻,可以试试😍选择都几多有好多樽装汽水、热茶、咖啡。雪糕🍦雪糕仲有Häagen-Dazs、Movenpick、好多款拣🤪真系食得好开心吖😍😋
🐚海鲜类🐚
✨仲有炸物/刺身/菜类/丸/肠仔/公仔面等选择。
🥤饮品及啤酒🍻
雪糕🍦