2024-03-12
疫情后夜晚条街静咗好多,但呢间位于骆驼漆嘅米线人气就依然不受影响,我哋星期一晚上8点去到,依然要排阵队,睇嚟有班捧场客😎招牌花胶鸡米线 $68我哋加咗$10转鸡髀,肉质嫩滑有鸡味😋 汤胆系以三黄鸡、猪筒骨、鲨鱼软骨同西施骨大火熬三小时而成,汤底呈现奶白色,饮落好清甜,食得出系无味精嘅,而花胶就偏爽口,份量都唔少😙麻药鸡拌饭 $68呢个系期间限定,麻油味好香,食落都好浓,鸡件份量都算多,韩风满满嘅一个饭🤪 最正系果粒麻药蛋,流心状态,滑捋捋又够哂入味😚香草鸡翼 $42必点!唔好睇佢个Pʀᴇsᴇɴᴛᴀᴛɪᴏɴ麻麻哋,食到落口又真系有啲惊喜,鸡翼炸到脆卜卜热辣辣,虽然香草牛油味系一Pᴀᴛ酱,但味道系超浓郁🤩当晚全场爆满,而小店空间有限,需要搭枱😗 不过大家都系食完就走,唔会停留,所以就算要排队都好快有位,值得一等🥰
招牌花胶鸡米线 $68
招牌花胶鸡米线