2024-09-20
喺Mikki附近既「秋搭米线✨」,绝对系我食过最好味嘅米线店之一!佢哋嘅招牌猪肉汤米线同酸辣汤米线都非常好味,真系令人回味无穷!仲有豆花捞米线等等,选择够多。必食既「招牌鱼腐米线」🍜🐟,呢碗米线用咗新鲜嘅鱼腐,搭配上浓郁嘅汤底,米线弹牙,食落去每一口都充满鲜鱼味。另外「慢煮猪软骨米线」🍜🐖用咗慢煮嘅猪软骨,肉质滑嫩,汤底味道香浓,搭配上米线,真系好味,唔可以错过!如果食得辣,一定要食「酸辣汤灰烧猪颈肉米线」🍜🌶️,呢道米线汤底酸酸辣辣,配搭上灰烧嘅猪颈肉,味道非常开胃好味。小食方面「百味豆腐」🍽️非常入味,口感滑顺,系必点小食。最后「手作虾多士」🍤🍞外脆内嫩,虾肉鲜美,搭配上香脆嘅多士,味道相当出色。「秋搭米线✨」真系一间好味嘅米线店,无论系米线定小食都好有水准。
小食方面「百味豆腐」🍽️非常入味,口感滑顺,系必点小食。