2024-09-11
旺角人多车多,今日星期日仲有好多旅客。原本想是旦吃个快餐番屋企hea 下,把心一横不如揾间靓cafe hea 更好。拣左黎信和斜对面既孖啡,依间cafe 人气好高同埋听人讲野食good 之余都好多野玩。65'C温泉蛋卡邦尼烟肉意大利粉,上菜时已经闻到好香浓既奶香味!酱汁好够,面头仲有一片片芝士,一只好靓既温泉蛋,打卡一流!而味道亦无令人失望,只汁有好香浓既忌廉同埋奶味,加上烟肉既咸香,味道刚刚好!好食!意大利粉煮到刚刚好,软硬适中,而温泉蛋既加入令到成碟意粉更加香滑,配搭好用心!鲜茄芝士焗猪扒饭,卖相好靓,面头既汁多到就黎满泻!芝士亦都比得毫不手软,好多!依个汁同平时食开既好唔同,除左有好多鲜茄之外,仲有大量既蘑菇片,层次更加丰富!茄汁嘅味道好浓郁,味道带有鲜茄既酸,加少少蘑菇既甜,极开胃。而猪扒好大块,已经切好方便食,够晒大块又够滑,正!饭系炒底非常有诚意!捞埋d 汁吃都系绝配!玩到甘上下当然叫埋佢既甜品,即叫即焗所以要等大概15分钟左右。依个时间仲可以拿盒board game 玩住等。朱古力心太软雪糕,OMG!新鲜出炉香到爆!心太软外脆内软,火候掌握得好好,入面既朱古力流心好疗愈!
朱古力心太软雪糕,OMG!新鲜出炉香到爆!心太软外脆内软,火候掌握得好好,入面既朱古力流心好疗愈!好正!味道食食下会觉得比较甜,但系配埋隔离嘅牛奶雪糕就刚刚好。
牛角窝夫伴雪糕,窝夫应该系用牛角包既酥皮压煮而成,牛角窝夫好酥脆,真系可以吃出薯片既脆感!而佢亦有搭配牛奶味雪糕,依个冰火既配搭好丰富!牛角窝夫热辣辣又香脆,搭配雪榚冰爽又甜,依个组合系完美嘅甜点享受!
整体黎讲孖啡系我近期食过最好味既cafe! 坐得舒服,野食高质,一定再黎!